1. Home
  2. Vesti
  3. BMW uputio izvinjenje povodom brojnih samozapaljenja vozila u Koreji
BMW uputio izvinjenje povodom brojnih samozapaljenja vozila u Koreji
1

BMW uputio izvinjenje povodom brojnih samozapaljenja vozila u Koreji

911
1
Podelite sa prijateljima:

Korejska divizija kompanije BMW AG, uputila je izvinjenje danas, povodom poziva na korektivnu intervenciju i prateće istrage, nakon što je više vozila marke završilo u plamenu. 

Predsednik korejskog ogranka BMW-a Kim Hjo-jun re izjavio da nemački proizvođač automobila u potpunosti sarađuje sa istražnim organima koje je oformilo ministarstvo transporta, kao i da će početi da sprovodi hitne bezbedonosne provere svojih vozila, počev od sledeće nedelje.

Do sada je prijavljeno više od dvadeset slučajeva samozapaljenja vozila marke BMW, u Južnoj Koreji, uglavnom tokom jula. Društvene mreže su preplavili video klipovi i fotografije BMW-ovim luksuznih sedana, u oblaku vatre i dima. Iz tih razloga, na nekim parking površinama vozači su se organizovali u nameri da spreče vlasnike modela marke BMW da svoje vozilo ostave na toj površini. Stižu i izjave nekih vozača, koji navode da se trude da izbegavaju da se na putevima kreću blizu nekog BMW-a.

BMW je izjavio da je identifikovao uzrok požara na motorima. On se odnosi na curenje na EGR ventilu, što je dovodilo do rasplamsavanja vatre, uz opasku da su zabeleženi slučajevi samo nakon dugotrajne izloženosti vozila visokim brzinama na autoputu. Proizvođač je odbacio nagađanja o neispravnom softveru kao uzročniku požara.

“Uzrok leži u čvrstim komponentama, nikako u softveru. Ovo nema nikakve veze sa kompjuterskim programima,” kaže Johan Ebenbišler, potpredsednik kompanije BMW zadužen za pitanja upravljanja kvalitetom. Takođe, on je naveo da požar može da nastane jedino tokom vožnje, nikako dok je vozilo stacionirano na parkingu.

“Želim da budem savršeno jasan. Ovo ne može da se dogodi u trenucima kada je automobil parkiran.”

Nemci i dalje ispituju kako je moguće da se ovoliki broj slučajeva dogodio baš u Južnoj Koreji, ovog leta. Generalno govoreći, stope kvarova kojima su izložena naša vozila u Južnoj Koreji potpuno su uporedive sa stopama kvarova na drugim tržištima, gde smo koristili isti softver, navodi dalje Ebenbišler.

BMW je na korektivnu intervenciju, iz ovog razloga, pozvao vlasnike 42 različita modela kompanije, a pogođeno je 106.000 vozila.

(911)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurkovic

Premium marka 😀