1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Kompaniji Robert Bosch naloženo da preda svu elektronsku poštu povezanu sa „dizelgejtom“
Kompaniji Robert Bosch naloženo da preda svu elektronsku poštu povezanu sa „dizelgejtom“
3

Kompaniji Robert Bosch naloženo da preda svu elektronsku poštu povezanu sa „dizelgejtom“

572
3
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Robert Bosch mora da preda svu elektronsku poštu koja je u vezi sa tužbama koje su investitori pokrenuli protiv Porschea SE, povodom dizel skandala koji od 2015. muči VW grupu, presudio je Regionalni sud u Štutgartu.

Investitori su u dve odvojene parnice izneli tvrdnju da Porsche SE, koji kontroliše 52,2 odsto glasačkog prava u Volkswagenu, nije na vreme obelodanio finansijske rizike u vezi sa dizel skandalom, kada je on izbio pre tri godine.

Advokati su zahtevali da Bosch obezbedi svu elektronsku poštu povezanu sa poslovanjem sa VW-om.

Bosch, koji proizvodi kontrolne ECU jedinice za nekoliko renomiranih proizvođača, uključujući i VW, protestovao je povodom ovoga, rekavši da ima pravo da odbije da preda dokaze.

Štutgartski sud je danas doneo presudu da Bosch u ovom slučaju nema takva prava. Rečeno je da elektronska pošta pokazuje da je Bosch delovao u skladu sa zakonom, što znači da argumenti da rizikuje da bude inkriminisan jednostavno ne stoje.

Obezbeđivanje elektronske pošte takođe ne donosi rizik od bilo kakve finansijske štete prema kompaniji niti bilo kome prema kome je odgovorna, dodao je sud.

Takođe, Bosch ne može da odbije predaju elektronskih pisama da bi zaštitio poslovne tajne, jer sama manipulacija kontrolnim softverom motora nije legalna, i samim tim nije zaštićena zakonom.

Bosch je izjavio da će sačekati pisano saopštenje suda a zatim odlučiti na koji način da odgovori.

„Kompanija zadržava pravo da se pravno suprotstavi u cilju zaštite sopstvenih interesa“, kaže se u Boschovom saopštenju.

Preferencijalne akcije u Porscheu SE su pale za više od 40 odsto u okviru dve nedelje nakon izbijanja skandala. One su ostale gotovo 10 odsto ispod one vrednosti koje su imale pre vesti da je VW lagao na emisionim testovima.

 

(572)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako… Neka. I treba.

Moronov drug

Kao da su čitali tvoje komentare.
🙂

moron

Voleo bih da ih „potkače“ … Jer su zaslužili.