1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X3 M i X4 M spremni za proizvodne linije (GALERIJA)
BMW X3 M i X4 M spremni za proizvodne linije (GALERIJA)
0

BMW X3 M i X4 M spremni za proizvodne linije (GALERIJA)

207
0
Podelite sa prijateljima:

Novorazvijeni redni šestocilindarski motor je namenjen X3/X4 perjanicama.

Nakon zakazane premijere X7, plasiranja X2 M35i i X5 xDrive 45e, BMW se ne zaustavlja sa „X“ novostima. Naime, portfoliju modela s povišenim klirensom se pridružuju i X3 i X4 u M izdanju.

Kamuflirani pretproizvodni prototipovi će biti testirani tokom DTM trkačkog vikenda na Nirburgringu.

Bavarci još uvek nisu spremni da saopšte detalje u vezi sa prvim X3 i X4 M ikada. Međutim, ono što znamo da je pogonska jedinica novi turbo redni šestak, uparen sa odgovarajuće podešenim xDrive pogonom.

Dotični motor nosi kodnu oznaku S58, tako da je u suštini performantni B58 koji je prošao „M“ tretman, sa 3,0 litra zapremine i najmanje 450 ks, mada kolaju glasine da se radi o 475 u Competition paketu. Ova nova pogonska jedinica je važna ne samo što nalazi svoje mesto ispod hauba X3 M i X4 M, već što će pogoniti i novu generaciju M3 i M4.

Pored motora, performantni SAV/SAC modeli  ćedeliti aktivni M zadnji diferencijal, kao i čitav niz drugih „M“ komponenti. Veliki usisni otvori napred, četiri završetka izduvnih cevi nazad, aerodinamička unapređenja.., sve se to nalazi na budućem meniju.

Činjenica da BMW predstavlja oba modela u isto vreme, verovatno znači da nećemo morati da čekamo neko vreme na X4 M, nakon premijere „regularnog“ X3 M.

Još uvek ne znamo kada će „maske da padnu“, ali trebalo bi da se to desi pre isteka godine.

 

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments