1. Home
  2. Vesti
  3. Goodwood Festival Of Speed – najavljene premijere
Goodwood Festival Of Speed – najavljene premijere
0

Goodwood Festival Of Speed – najavljene premijere

156
0
Podelite sa prijateljima:

Na ovogodišnjem izdanju brdske trke Goodwood u Engleskoj biće prikazano nekoliko veoma interesantnih premijera. 

Goodwood brdska trka je zapravo manifestacija koja traje tri dana, i pored običnih, serijskih automobila, na ovom događaju mogu se videti i čuveni trkački modeli, bolidi iz Formule 1, MotoGP mašine iz prošlosti itd… Ove godine, veliku pažnju će definitivno privući premijera McLarena 600LT.

Poslednje izdanje iz radionice čuvene britanske marke pokreće 3,8-litarski biturbo V8 agregat koji isporučuje 600 ks i 620 Nm. U poređenju sa modelom 570S Coupe, 600LT je lakši za čitavih 96 kilograma, što je u ovoj kategoriji automobila fantastičan uspeh. Smanjenje mase postignuto je kroz upotrebu laganih materijala, što je postalo specijalnost McLarena. Britanska marka je saopštila da će serijska proizvodnja 600LT početi u oktobru ove godine i trajaće 12 meseci.

Još jedna premijera je Nissan GT-R by Italdesign. U pitanju je model koji obeležava 50 godina linije GT-R. Studio Italdesign temeljno je preradio karoseriju aktuelnog modela te GT-R u ovakvom izdanju zaista oduzima dah. Poslednje izdanje japanskog superautomobila pogoni 3,8-litarski V6 motor koji razvija 720 ks i 780 Nm.

Toyota će prikazati prototip nove Supre, što je pomalo i razočaravajuće. Ne zbog toga što se Toyota odlučila na ovaj potez već zbog činjenice da japanska marka još uvek nije saopštila datum premijere serijske Supre, što implicira da su radovi na ovom modelu i dalje u toku. Da se razvoj nove Supre odužio da se primetiti i po tome što je pre šest godina saopšteno da će BMW i Toyota zajednički raditi na sledećoj generaciji modela Z4 i Supra. BMW je premijeru svog serijskog Z4 zakazao za manifestaciju Pebble Beach narednog meseca, dok će Toyota na Goodwoodu prikazati samo prototip.

Polestar 1 će doživeti kako to Šveđani nazivaju „dinamičku premijeru“. Zapravo, publika će prvi put imati priliku da vidi prvenac ove marke u akciji na brdskoj trci.

Za volanom će se naći  Joakim Ridholm, test vozač marke Polestar. Švedski brend prikazaće pomenuti model u dve specifikacije, kako bi realnije pokazali mogućnosti nadolazećeg asa.

Podsetimo, Polestar 1 raspolaže sa ukupno 600 konjskih snaga uz 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Interesantno je da ovaj model može preći oko 150 kilometara koristeći isključivo električnu energiju.

Goodwood Festival of Speed održaće se od 12. do 15. jula.

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments