1. Home
  2. Vesti
  3. Nesportska lična greška za BMW X5 (galerija)
Nesportska lična greška za BMW X5 (galerija)
2

Nesportska lična greška za BMW X5 (galerija)

8.30K
2
Podelite sa prijateljima:

Mesecima unazad je Audi pripremao kampanju, sa bezbrojnim i neodmerenim tizer slikama, uključujući i mini video serijal od pet epizoda, za promociju svog novog kupe krosovera Q8. Današnji dan, 5. juni je već dugo rezervisan u adresaru svetskih premijera. Tapiju je držala Volkswagenova luksuzna marka.

Ali, prva interesantna stvar koja je osvanula na automobilskim portalima širom sveta, nije bio atraktivni  SUV kupe sa povišenim klirensom i četiri prstena na masci hladnjaka. Bila je to nova, prevremeno rođena generacija SUV-a drugog minhenskog brenda, BMW-a. Kada kažemo prevremeno, ne mislimo samo na to što je, još uvek aktuelni F15 model, u prodajnim salonima manje od pet godina, već prevashodno na to da je očekivan u drugom delu godine.

Ipak, pojavio se i tu je pred nama. Za razliku od smelo dizajniranog kupea iz Ingolštata koji je podelio javnost, odnosno prikupio brojne simpatije i antipatije, predstavljeni BMW X5 je baš onakav kakvim ga je očekivao racionalni deo ličnosti automobilskog entuzijaste, i upravo onakav kakvim se plašio da će izgledati onaj deo automobilske duše koji je čeznuo za nečim kreativnijim.

Najave iz odeljenja za dizajn BMW-a su se kretale u smeru žustrog zalaganja za jasnije diferenciranje modela iz game, kako bi svaki ponaosob imao svoju dušu, odnosno svoj identitet. Ko je poklonio veru ovakvim izjavama, ostao je razočaran fotografijama nove „iks petice“.

Objektivno, za razočaranje mesta nema. Skladan, moderan, dinamičnog izgleda sa odlično odmerenim proporcijama. Uostalom, kao i X3, kao i X1.

Nasuprot njemu, Audi Q8 je nekima privlačan, drugima grozan. Što se nas tiče, pogodak, jer ravnodušnih nema. Ipak, utisak dana je ova svojevrsna krađa 5. juna, od strane BMW-a. Nešto što nismo očekivali i nešto što nije umesno.

Otprilike, kao kada na venčanje najbolja mladina drugarica dođe u dugoj beloj haljini, ili kao kada se odate alkoholu na nečijem veselju, toliko da upropastite čoveku događaj.

Zvezdan Božinović 

 

(8303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Justin

Koliko superlativa za azijatski dizajniran BMW Tucson.
Vidi se pristrasnost. Na svim mogućim sajtovima širom sveta, zagriženi fanovi BMW-a su izjavili da je ovo Hyundai Tucson sa GLE kupe štopovima. Nikom se ne sviđa, sem Zvezdanu

Pirocanac

Da tucson izgleda ovako ja bi ga odma menjao sa mojim ix35 budimo realni….