1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Mazda CX-3 stiže sa novim 1.8 dizel motorom
Restilizovana Mazda CX-3 stiže sa novim 1.8 dizel motorom
0

Restilizovana Mazda CX-3 stiže sa novim 1.8 dizel motorom

522
0
Podelite sa prijateljima:

Evo odgovora otkuda toliko intenzivna bilbord kampanja Mazde. Restilizovana  gama modela Mazda CX-3 ( 2019.) je predstavjena na matičnom tržištu. Na osnovu toga što vidimo, možemo da izvučemo zaključke u pogledu toga, kakav nas model očekuje, kada proizvođač uskoro odluči da ga predstavi ostatku sveta, u kasnijem delu godine.

Najvažnija novina se odnosi na implementaciju novog turbo dizel motora zapremine 1,8 litre, novu bezbedonosnu opremu, kao i nove linije opreme enterijera.

Pod jedan, više se u ponudi neće nalaziti primerci pokretani agregatom od litre i po, i umesto njega nastupa malopre pomenuti. Novi agregat isporučuje 85kW na 4.000 obrtaja radilice, uz 270 Nm obrtnog momenta, dostupnog u rasponu od 1.600 do 2.600 obrtaja. U prevodu, novi agregat obezbeđuje dodatnih 8 kW snage, dok je opseg maksimalnog obrtnog momenta obuhvatio zonu od 100 obrtaja više, u odnosu na stari motor.

Pored novog dizela, revidiran je i benzinski dvolitarski agregat, Rezultat modifikacije ove jedinice je prirast snage od 1 kilovata, ali i ispunjenje Euro 6d emisionih standarda u ciklusu vožnje u realnim saobraćajnim uslovima (RDE).

Pored novih LED svetlosnih grupa, proširenog izbora felni, redizajnirane centralne konzole, i električne parkirne kočnice, nova Mazda CX-3, posedovaće i autonomno kočenje u kritičnim situacijama koje može da detektuje pešake i u noćnim uslovima.

Biće dostupan i adaptivni tempomat, po prvi put, sa funkcijom “kreni – stani”, kao i unutrašnji retrovizor sa funkcijom samozatamnjivanja.

Na kraju, na matičnom tržitu će vrh ponude predstavljati verzija koja koristi enterijer od Nappa kože, sa kontrasntim šavovima. Prostor iznad centralne konzole, takođe je obložen kožom.

(522)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments