1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi električni automobil Alfe Romeo stiže 2024. godine
Prvi električni automobil Alfe Romeo stiže 2024. godine
6

Prvi električni automobil Alfe Romeo stiže 2024. godine

423
6
Podelite sa prijateljima:

Na manifestaciji povodom predstavljanja plana za elektrifikaciju Stellantisa bilo je govora i o Alfi Romeo.

Nije nikakva tajna da je ovaj brend u velikoj krizi, tako da su sa velikom pažnjom ispraćene vesti u vezi sa slavnom italijanskom markom. Tako su mnogi inostrani automobilski portali željni senzacionalnizma pogrešno preneli da će Alfa promeniti naziv.

Pisali su da će se rebrendirati, te da će poneti naziv Alfa e-Romeo. Naravno, to nije tačno, reč je o pogrešnom tumačenju najave iz pres odeljenja italijanskog proizvođača koje je zaista prikazalo vizual sa pomenutim natpisom “Alfa e-Romeo”.

No, to je bila najava za prvi električni model ove marke koji će stići 2024. godine. Već smo pisali o tome, a sada je i zvanično potvrđeno, to će biti električni krosover baziran najverovatnije na CMP platformi, i biće smešten u B segment.

Alfin mališan trebalo bi da bude dostupan i u SUS varijanti, a prema prvim informacijama proizvodiće se u poljskoj fabrici u Tišiju, gde će se vršiti montaža sestrinskih krosovera iz Jeepa i Fiata.

Ukoliko Alfin model sa uvećanim odstojanjem od tla bude koristio CMP arhitekturu, onda bi trebalo očekivati da se posluži i pogonskim sklopom iz električne varijante Peugeota 2008 i 208.

No, nije bilo reči o drugim električnim automobilima iz Alfe. Nedavno se pojavila glasina da će italijanska marka opet plasirati model GTV, te da će on nastati u saradnji sa Maseratijem i da će biti dostupan isključivo kao EV.

Još jedna informacija koja se pokazala kao neistinita jeste da će Alfa Romeo menjati logo – iz pres odeljenja Stellantisa odbacili su ovakve navode i potvrdili da će logo ostati isti.

AutoRepublika

(423)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Mijenjati logo pod obavezno! Umjesto krsta staviti nos od svinje tako da izgleda kao utičnica, pa da se vide polemike Jel to ventilator ili bavarska , ocu reć krme ili šuko ! Sve u duhu novog vremena! 🤪😁

Cuore sportivo

Eh to i ja krenuo napisat. Ono odvratno sr… nek zamjene. Munju nek stave npr i ima da se prodaje ko halva

Cuore sportivo

Nisam mislio da je krst sranje da neko pogrešno ne shvati, nego zmijurina odurna sto jede arapa

BB

🐽 a umjesto zmije šnjuru (kabal), a umjesto arapa Dona kako ga proždire elektrika 🤣😂, tako će biti i vuci siti i cuote sportivo na broju.

don

🎁 što bi rekao onaj štrumpf, iznenađenje!😁🤪

TheStig

Ja vjerujem da će Alfa naći načina da i električna vozila učini kvarnim uprkos manjku pokretnih dijelova. Kao što svi znamo Italijani su izmislili elektricitet🤣🤣 🤣

Izmenjeno 3 godine pre od strane TheStig