1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen restilizovani Hyundai i20
Predstavljen restilizovani Hyundai i20
1

Predstavljen restilizovani Hyundai i20

1.22K
1
Podelite sa prijateljima:

Ovo je novi Hyundai i20, modernizovana verzija druge generacije korejskog predstavnika B segmenta, koji se u prodaji nalazi od 2014. godine. Prodaja u Evropi kreće od početka leta, a očekivana je neznatno viša cena u odnosu na aktuelni model. Po običaju, cena će varirati zavisno od tržišta, prema čijem ukusu i platežnoj moći će biti kreirani, osnovni i ostali paketi opreme.

Izmene koje je pretrpeno i20 se nikako ne mogu nazvati radikalnim. Ipak, izgled je osvežen novim dizajnom maske hladnjaka, dvobojnom karoserijom i redizajniranim zadnjim svetlosnim grupama. Modeli sa dva para vrata i poklopcem prtljažnika, dobiće i nove felne izrađene od lake legure, prečnika 15 i 16 inča.

Više savremenijih tehnoloških rešenja je implementirano prilikom izrade putničkog prostora. Novi je ekran instrumentacionog panela, dijagonale sedam inča, koji je potpuno kompatibilan sa funkcijama: Android Auto i Apple CarPlay. Primerci opremeljeni višim paketima opreme će dobiti napredniji info-zabavnog sistem, koji će posedovati i navigacione mape.

U skladu sa opštim trendom, Hyundai je iz ponude pogonskih sklopova izostavio dizel agregat zapremine 1,4 litra. Dakle, trocilindarski jednolitarski turbo benzinci snage 100 i 120 ks, biće dostupni. Uz slabiji od ova dva motora, biće moguće naručiti i sedmostepenu automatsku transmisiju sa dvostrukom spojnicom, što će biti prvi slučaj u istoriji modela.

Pored turbo agregata, kupci – tradicionalisti će moći da dobiju i atmosferski agregat zapremine 1,2 litre, snage 75 ili 86 ks. Za ovaj agregat, jedina predviđena opcija je petostepeni manuelni menjač.

Hyundai i20 će posedovati novu siguronosnu opremu kao deo paketa koji proizvođač naziva SmartSense: upozorenja na napuštanje saobraćajne trake, pomoć u održavanju saobraćajne trake, autonomno kočenje u kritičnim situacijama i drugu.

(1216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Motor 1,2 sa 5MT bio do sada, a i ostaje. 5MT ima i lada niva, sa 40 godina tradicije …
I do sada se za 650 eura moglo doplatiti za veći displej.
Šta je onda „unapredjenje“?
To što će umesto za 1,4 od 100 ks ( za dodatnih 1.000 ) moći da se doplati za 1,0 turbo sa 100 ks ( za koliko?)?