1. Home
  2. Vesti
  3. Dis sve jači, preuzima i kormilo Audija
Dis sve jači, preuzima i kormilo Audija
0

Dis sve jači, preuzima i kormilo Audija

211
0
Podelite sa prijateljima:

Novi šef Volkswagen grupe, Herbert Dis će najverovatnije preuzeti čelnu poziciju marke Audi, nakon sednice nadzornog odbora zakazane za sledeći mesec, navode izvori iz kompanije.

Dis, koji je od 2015. godine, na čelu Volkswagen marke, zamenio je u četvrtak Matijasa Milera na funkciji glavnokomandujućeg VW grupe, nakon što su akcionari konglomerata koji u svom posedu ima 12 marki, procenili da je potrebna nova figura koja bi sprovela opsežnu reorganizaciju.

Dis, inače bivši funkcioner BMW-a, kao jednog od glavnih konkurenata marke Audi, treba da preuzme kormilo luksuzne marke unutar VW grupe, na sednici nadzornog odbora koja je na programu 8. maja. Za dan kasnije, zakazana je redovna godišnja skupština akcionara.

„Nadzorni odbor će doneti odgovarajuću odluku na prvoj narednoj sednici,“ izjavio je portparol marke Audi, ali nije pružio nikakve dodatne informacije. Na isti način su se postavile i ostale službe unutar VW grupe, odnosno odbili su bilo kakvo komentarisanje, u ovom trenutku.

Nemački magazin Automobilwoche je juče izvestio da je Dis zainteresovan za čelnu poziciju Audi marke, ali nije naveden izvor informacije.

Nadzorni odbor marke Audi, koja generiše najveći deo profita unutar cele VW grupe, tradicionalno je na svom čelu imao šefa VW grupe.

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments