1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet proširio ponudu Corvette kabriolet modelom
Chevrolet proširio ponudu Corvette kabriolet modelom
0

Chevrolet proširio ponudu Corvette kabriolet modelom

194
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je „zapalio internet“ (barem u Americi) kada je premijerno prikazao osmu generaciju modela Corvette što se desilo pre nekoliko meseci. Američki gigant je sada spreman da još jednom privuče veliku pažnju debijem kabriolet verzije koja će se pojaviti u prodaji već naredno leto.

Još od kada je prva Corvette napustila fabriku davne 1953. godine, u ponudi je uvek postojao kabriolet, ali je model 2020. godinu poseban po tome što je reč o prvoj Corvetti kabrioletu gde krov nije platneni. Ovaj put on je izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima i pritiskom na dugme se sklapa na dva dela i biva pozicioniran iza vozača i iznad agregata.

Chevrolet tvrdi da je dodao nekoliko električnih motora pa se sada svi prozori (uključujući i onaj iza vozača) mogu spustiti i podići bez obzira da li vozač odluči da vozi sa spuštenim ili podignutim krovom.

I pored toga težina vozila je povišena za svega 35 kilograma što je impresivna cifra kada se usporedi sa prethodnicima. Krov se inače može spustiti i podignuti za 16 sekundi pri brzinama do 48 km/h.

Sa mehaničke strane većih promena nije bilo. U samom početku samo 6,2-litarski V8 benzinac će biti u izboru, a njegova snaga iznosi 495 „konja“. Realno je očekivati i moćnije agregate u bliskoj budućnosti, ali iz kompanije žele da prvo vide reakcije javnosti po pitanju centralno postavljenog motora. Kao što je poznato, ovo je po prvi put u istoriji da se američki velikan može dobiti sa ovom konfiguracijom.

Chevrolet je potvrdio da će kabriolet biti za 7.500 dolara skuplji od kupea, što nam govori da će početna cena iznositi, još uvek izvanredno niskih 67.600 američkih dolara.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments