1. Home
  2. Prezentacije
  3. Subaru Forester (2019.)
Subaru Forester (2019.)
3

Subaru Forester (2019.)

1.33K
3
Podelite sa prijateljima:

Na Salonu automobila u Njujorku, Subaru je predstavio petu generaciju, njihovog najprodavanijeg SUV modela, Forester. Prostraniji enterijer, bolje vozne karakteristike i nova tehnologija bi trebalo da popravi već dobru prodaju.

Subaru Forester za 2019. godinu je postavljen na Subaru Global platformu, kako bi dostavio veći nivo vozačkog zadovoljstva, agilnost, komfor i najvažnije od svega, najveću sigurnost u slučaju nesreće.

Dodatna snaga i efikasnost

U ponudi je dostupan samo jedan motor, a to je četvorocilindarski bokser motor sa 2,5 litara radne zapremine, sa direktnim ubrizgavanjem goriva pri većem pritisku i aktivnim sistemom kontrole ventila. Ovaj motor proizvodi 182 konjskih snaga i 239 Nm obrnog momenta, dok je odlazeći model imao 174 konjskih snaga i 235 Nm obrtnog momenta.

Kao dio standardne opreme je i automatski CVT mjenjač, koji ima i manuelni režim, te simulira sedmostepeni manuelni mjenjač.

Dizajn

Ova generacija Subaru Forestera debituje sa mnogo robusnijim dizajnom, te sa njim uvodi novi dizajnerski jezik, a ujedno zadržava tradicionalne karakteristike. Najupečatljiviji dio dizajna su “jaki” blatobrani koji služe da naglase vanterenske karakteristike, koje pruža fenomenalni simetrični pogon na sva četiri točka. Dizajn branika i bočnih pragova je isti na svim modelima, dok se njihova boja razlikuje od paketa opreme. Potpuni novi LED farovi su standarni i dopunjuju Subaruov dizajnerski jezik zajedno sa šestougaonom maskom hladnjaka.

U odnosu na odlazeću generaciju, međuosovinski raspon je “porastao” za skoro 5 centimetara, a to povećanje je najlakše uočiti sa dodatnim prostorom zadnje klupe. Takođe se može primjetiti više prostora za glavu i ramena, te će veoma prostranu kabinu učiniti još udobnijom i prijatnijom za putnike. Osim dodatnog prostora za putnike i prtljažni prostor je poboljšan, sa skoro 40 litara većom zapreminom, kada se spusti klupa, u odnosu na prošlu generaciju.

Novi dizajn je održao fenomenalnu vidljivost iz kabine, što je ujedno i njihov zaštitni znak. Ogromne staklene površine će osim dodatne vidljivosti, kabinu učiniti prostranijom.

 

Legendarna Subaru vrijednost uloženo – dobijeno, postaje još bolja

Ova generacija Forestera je opremljenija nego ikad, sa ogromnom količinom standardne opreme poput: Start/Stop sistema, LED svjetlosnih grupa, SI-DRIVE optimizacija performansi, automatska klima, električna parking kočnica i kontrola stabilnosti prikolice. Panorama staklo je standardno na svim, osim osnovnog paketa opreme.

Svaki paket opreme donosi ogroman broj standardnih opcija. Touring je najskuplji paket, te donosi stvari poptu vozačevog sjedišta sa 10 i suvozačevog sa 8 opcija podešavanja, grijana zadnja sjedišta i volan.

Prodaja Subaru Forestera će početi krajem godine, a početna cijena će iznositi između 20.000 i 30.000 američkih dolara.

Enes Eki Alković 

(1326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Ne zna se sta je gore – motor ili menjac. A nije da nemaju druge opcije …

Zvezdan

Verovatno je odličan automobil, ali u dizajnerskom smislu, niti ružan niti lep. Deluje kao da je zalutao u današnje doba iz osamdesetih godina prošlog veka.

moron

Bila je slična vest na B92. I uz nju dva ružna komentara na temu problema njihovih dizel motora ( u jednom komentaru je pisalo da je u Engleskoj forester dizel navodno ušao u 10 najgorih vozila ).
Posle „guglah“ i rekao bih da na netu baš ima strahotnih komentara (navodnih vlasnika ) oko dizel motora, pa i navodnog pucaanja radilice prve generacije boxer dizela, pri čemu se ti problemu često vezuju za DPF. Nešto kao da se „promašili“, ako je sve to istina …