1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Superb plug-in hibrid stiže naredne godine
Škoda Superb plug-in hibrid stiže naredne godine
0

Škoda Superb plug-in hibrid stiže naredne godine

452
0
Podelite sa prijateljima:

Kompletna VW grupacija juriša ka elektrifikaciji, te nisu začuđujuće vesti da i Škodin ponos, Superb, kreće istim putem. 

Superb će u hibridnoj varijanti kombinovati 1,4-litarski turbo benzinski agregat sa elektromotorom. Prema najavi britanskog AutoExpressa Super će u ovom ruhu biti sposoban da pređe oko 70 kilometara koristeći isključivo električnu energiju. Snaga će se na prednje točkove prenositi putem automatskog sedmostepenog DSG menjača, a ukupno ovaj sistem će vozaču omogućiti korišćenje 218 konjskih snaga, kao što je slučaj i sa Passatom GTE.

Marrtin Hrdlicka, šef Škodinog odeljenja za pogonske jedinice, u izjavi za britanski časopis potvrdio je da ne postoje tehnički razlozi da se ovakav hibridni pogon ne nađe u drugim modelima Škode, kao što su Kodiaq, Karoq, Octavia… Ali Hrdlicka je rekao i da nije siguran da bi kupci Škodinih vozila želeli u ovom trenutku da plate više zarad hibridnog pogona.

Ipak, Superb će imati snažniju bateriju od brata Passata, koja mu dozvoljava krstarenje „na struji“ od 70-ak kilometara. Pri tome, Superb će imati i manju emisiju štetnih gasova od samo 31 gram ugljen-dioksida po kilometru, što je za 9 grama manje od Passata.

Škoda planira i otvaranje sopstvenog pogona za proizvodnju baterija do kraja aktuelne dekade, sve u cilju što bolje pripreme za ulazak na tržište električnih automobila. Prvi električni model češkog brenda pojaviće se 2020. godine, biće postavljen na VW MEB platformu i snažno će se oslanjati na Volkswagenov električni I.D hedžbek,

 

(452)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments