1. Home
  2. Vesti
  3. EKSKLUZIVNO – Prve fotografije BMW Serije 8!!!
EKSKLUZIVNO – Prve fotografije BMW Serije 8!!!
4

EKSKLUZIVNO – Prve fotografije BMW Serije 8!!!

17.38K
4
Podelite sa prijateljima:

Auto Republika ima svetsku ekskluzivu, prve fotografije nove Serije 8!

BMW je prošle godine predstavio koncept nove „osmice“ sa dizajnom koji je mnoge ostavio bez daha. Iako se u međuvremenu pojavio pregršt špijunskih fotografija Serije 8 pod kamuflažom, predstavljamo prve, naravno nezvanične fotografije nove uzdanice Bavaraca. Naš tim je fotografije pribavio putem svemogućeg interneta, te ne zamerite nešto niži kvalitet istih.

Koncept verzija – prednji deo

Jasno je da će serija 8 dolaziti u kupe, ali i u kabriolet izdanju. Kao što se iz priloženih fotografija može zaključiti, proizvodna verzija serije 8 će izgledati nešto svedenije, umerenije, u odnosu na koncept koji je prikazan tokom prethodnog proleća. Ovakav utisak se stiče na osnovu prednjeg kraja proizvodne verzije serije 8, koja ima izvedenu “njušku” pod manje upadljivim uglom. Na prednjim blatobranima su uočljivi usisnici vazduha, zarad bolje aerodinamike, dok fotografije prototip test vozila otkrivaju prednje svetlosne grupe, instalirane u laserskoj tehnologiji.

Sličnosti prikazanih modela, sa konceptnom verzijom su najočiglednije sa boka. Upadljivi su točkovi prečnika 21 inča. Sa zadnje strane serije 8, nalaze se dva ogromna završetka izduvnih cevi, koja veći stepen sličnosti imaju sa aktuelnom serijom 6, nego sa konceptom. Zadnje svetlosne grupe ne poseduju više bumerang dizajn, već viđen u modelu BMW i8, sada više nalikuju svetlosnoj grupi kakva se može videti kod „šestice“.

Koncept varijanta – zadnji deo automobila

Kabriolet verzija će posedovati meki sklopivi krov, uz izduženi zadnji kraj automobila kako bi se ostavilo dovoljno prostora za smeštaj električnog mehanizma za manipulaciju, kao i samu konstrukciju krova. Na špijunskim fotografijama koje je objavio britanski AutoExpress uočljive su i dve male staklene prozorske površine u zadnjem delu kabriolet izdanja. I za ovu verziju, očekuje se da će ponuditi mogućnost za prevoz četiri odrasle osobe.

Što se unutrašnjosti proizvodne verzije serije 8 tiče, vidljivo je, uprkos lošijem kvalitetu fotografije, da će obruč upravljača biti veoma nalik onom koji se ugrađuje u najsvežije predstavnike game minhenskog proizvođača, opremljenih M Sport paketom opreme. Ovo rešenje je značajno konvencionalnije od onog koje je upotrebljeno za koncept. Evidentno je da će instrumentalni klaster biti potpuno digitalizovan, kao i da će se na vrhu centralne konzole naći veliki ekran osetljiv na dodir, identično kao što je to bilo slučaj i sa konceptualnim modelom, ali je uprkos digitalizaciji ne centralnoj konzoli ostalo dostupno nekoliko klasičnih dugmadi, koje u velikoj meri olakšavaju rukovanje određenim funkcijama u automobilu. 

Enterijer konceptualne „osmice“

O pogonskim sklopovima, predviđenim za seriju 8, već smo izveštavali u rubrici Vesti. Ukratko, za očekivanu M varijantu najverovatnije će poslužiti agregat iz M5, odnosno 4,4-litarski V8 koji će razvijati najmanje 600 konjskih snaga. Nije isključeno da će nova „osmica“ biti hibrid, a moguće je da koristi blagi hibridni sistem, ili da se priključi sve većoj floti BMW-ovih plug-in hibridnih automobila. 

 

(17380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Melior

Ako su ovo istinite fotografije, razocaran sam.

Boban

Volim bmw…ali ovo nema veze sa konceptom…..izgleda kao klasican model pri zalasku karijere…..bmw zadnjih god ide od sjaja do ocaja…neki modeli su top, neki kao da su ih dizajnirala deca……bmw vec sugo nema super sportski model iako i audi i mersedes odavno imaju…neracunam i8 …..neverovatno a vaze za sportske masine

Marko

Nekada je CS bio klasa za sebe, zatim legendarna serija 6, ali vec osmicom iz 91 (izuzev 850 csi) BMW je uslovno receno vec nagovestio silazak sa trona u ovoj klasi. Jednostavno su istrosili ideju pravljenja velikog, vrhunskog, sportskog kupea. Sestica je pravljena srcem, a danasnji modeli se iskljucivo vode prema brojkama i profitom. Zato se za sesticom okrenu i danas bez obzira sto je napunila skoro 35 godina, a ko ce pamtiti ovaj BMW kroz 5-6 godina.