1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo sprema novi model u C segmentu?
Alfa Romeo sprema novi model u C segmentu?
0

Alfa Romeo sprema novi model u C segmentu?

436
0
Podelite sa prijateljima:

Dugo vremena se iščekuje da Alfa Romeo zameni aktuelni model Gulietta, ili novom generacijom ili novim modelom, čekanju je izgleda kraj.

Giulietta je uz MiTo najstariji model u trenutnoj gami Alfe. Ipak, zamena ni za jedan od pomenutih modela nije prioritet za italijanski brend. U međuvemenu, Alfa Romeo je saopštio da sprema još veći SUV od Stelvia, budućeg konkurenta modelima kao što su BMW X5 i Porsche Cayenne. Već je najavljeno da će ovaj budući SUV biti i prvi hibridni automobil sa Alfa Romeo značkom.

S druge strame tehnički direktor Alfe, Roberto Fedeli, tvrdi da ovaj proizvođač mora imati nekoliko stubova postojanja, između ostalog i automobil sa dobrom prodajom u C segmentu. Kako glase još uvek nezvanični izvori, Alfa Romeo želi sportski, ali praktičan model u C klasi, parnjaka BMW-ovoj Seriji 1. 

Uz snažnije prisustvo u C segmentu, Fedeli je fokusiran i na razvoj nove generacije modela 4C. Mada, ni sami čelnici Alfa Romea još uvek nisu odlučili koja će biti sudbina pomenutog automobila. Govori se o restilizaciji, o novoj generaciji, ili čak novom modelu u ovoj klasi. Naime, Alfa Romeo dugo planira naslednika čuvene Brere i Spidera, automobil koji se za sada u internim dokumentima označava kao Tipo 939.

Za sada realnije izgleda da će 4C dobiti novu generaciju, obzirom da se Alfa Romeo partnerstvom sa timom Sauber vratio u Formulu 1, te će im biti potreban tzv. halo car.

 

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments