1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda sada nudi preko 90 delova za klasične generacije modela RX-7
Mazda sada nudi preko 90 delova za klasične generacije modela RX-7
1

Mazda sada nudi preko 90 delova za klasične generacije modela RX-7

252
1
Podelite sa prijateljima:

Vlasništvo klasičnog automobila je definitivno veoma zabavan i ispunjavajuć hobi, pod uslovom da sve funkcioniše kako treba. Naravno, kod vozila starih po nekoliko decenija, pa i više, retko kada sve radi kako bi vlasnik želeo, a rezervni delovi su praktično nemogući za pronalaženje i nabavku. U najboljem slučaju nam preostaju sajtovi poput eBaya gde se možemo nadati pronaći potrebni deo i pomoliti se Bogu da bude u zadovoljavajućem stanju.

Ali, kako je restauracija klasičnih automobila postala veoma unosan posao tokom devedesetih godina prošlog veka, tako su i mnogi proizvođači započeli da nude nove delove za mnoge svoje starije četvorotočkaše.

Primera radi, Ford u Americi nudi potpuno novu školjku svojih kupe modela iz 1932. i 1940. godine kao i Mustanga iz 1964. godine. Japanski gigant Mazda nije baš otišla toliko daleko, ali kaže da je na domaćem tržištu osnovano posebno odeljenje s ciljem proizvodnje preko devedeset delova za legendarnog sportistu RX-7.

Reč je o drugoj generaciji, onoj koja se proizvodila od 1985. do 1992. godine, kao i o trećoj (1991. do 2002), a u oba slučaja uglavnom je reč o potrošnim gumenim i plastičnim potrošnim materijalima. Vlasnici su takođe u stanju da pošalju veće mehaničke delove, poput motora i menjača, a u takvim slučajevima Mazda ima svoje saradnike i takve individualne kuće će ukloniti sve probleme i vratiti mušteriji osveženu mehaniku.


Ovo inače nije prvi put da japanski proizvođač vozila nudi ovakvu opciju, i u Sjedinjenim Američkim Državama već ima slično odeljenje za prvu generaciju omiljenog svetskog roudstera MX-5 ili Miatu, kako je na tamošnjoj teritoriji poznata.

U tom slučaju je Mazda u stanju da kompletno restaurira svog mališana, pa nema sumnje da će naredni korak biti onaj da identična ponuda stigne i za račun modela RX-7.

Delovi se mogu naručiti preko standardnih izložbeno-prodajnih salona, a Mazda tvrdi da je na ulicama širom sveta još oko 8 hiljada primeraka druge generacije modela RX-7 i dvostruko više treće generacije, pa s pravom očekuje veliki uspeh ovog programa.

AutoRepublika

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Sredinom 90-ih kada su u ponudi bile još i Honda NSX, Mitsubishi 3000 GT, Toyota Supra I Nissan Skyline imao sam osećaj da je Japan centar sveta… Kakav je to kvintet bio