1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Leaf osvojio je svoju prvu međunarodnu nagradu
Novi Nissan Leaf osvojio je svoju prvu međunarodnu nagradu
0

Novi Nissan Leaf osvojio je svoju prvu međunarodnu nagradu

114
0
Podelite sa prijateljima:

Udruženje za potrošačku tehnologiju Consumer Technology Association najprodavanijem električnom vozilu dodelila je nagradu za najbolju inovaciju.

Novi Nissan LEAF na godišnjoj je svečanosti CES Unveiled osvojio najveće priznanje Sajma potrošačke elektronike koje mu je dodelilo Udruženje za potrošačku tehnologiju.

Na proglašenju dobitnika nagrade za najbolju inovaciju za 2018. održanom u Njujorku pred brojnim stručnjacima iz područja tehnološke industrije, novi Nissan LEAF, automobil sa nultom emisijom, osvojio je svoje prvo veliko međunarodno priznanje. Nissan veruje da je to samo prvo u nizu.

U znak potvrde Nissanove predanosti inovacijama, Nissanu LEAF opremljenom sistemu ProPILOT (u Severnoj Americi pod nazivom ProPILOT Assist) i papučicom e-Pedal, dodeljena su sledeća priznanja:

  • nagrada za najbolje inovacije u području inteligentnih vozila i tehnologije za autonomnu vožnju
  • CES-ovo priznanje za Tehnologiju za bolji svet

Svake godine Udruženje za potrošačku tehnologiju dodeljuje nagrade za najbolje inovacije kao najavu Sajma potrošačke elektronike koji se u Januaru održava u Las Vegasu. Nissan će u saradnji s Udruženjem održati posebnu prezentaciju novog Nissana LEAF na sajmu 2018.

„Velika nam je čast što smo osvojili ovo važno priznanje u ranoj životnoj fazi novog Nissana LEAF,” izjavio je Danijele Skilaći, izvršni potpredsednik globalnog dela marketinga i prodaje, dela za razvoj vozila bez emisija i baterija i predsednik Nissanovog upravljačkog odbora za Japan, Aziju i Okeaniju.

„Ova nagrada odaje priznanje proizvodima i tehnologijama koje koriste ljudima i planeti,  pa je LEAF zasluženi pobednik. LEAF je više od automobila. On je ikona Nissanove inteligentne mobilnosti, naše vizije kojom ćemo ljude uvesti u bolji svet.”

Novi Nissan LEAF donosi inovacije i tehnologije za svakodnevnu vožnju širem krugu kupaca od bilo kojeg drugog električnog vozila do sad. On će svet učiniti boljim mestom ne samo uz pomoć inovacija, nego i činjenicom da je dostupan širem krugu ljudi. Zahvaljujući dodatnim mogućnostima, kao što su spajanje vozila s domom odnosno s električnom mrežom (zavisno od tržišta), vozači znaju da mogu trošiti manje i doprineti više.

Novi Nissan LEAF već je u prodaji u Japanu, a u sledeća dva meseca postaće dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

U Zapadnoj Evropi proizvodnja počinje u decembru 2017., a prodaja u februaru 2018.

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments