1. Home
  2. Vesti
  3. Markione smatra da FCA nije u poziciji da pregovara u vezi sa integracijom sa drugom kompanijom
Markione smatra da FCA nije u poziciji da pregovara u vezi sa integracijom sa drugom kompanijom
0

Markione smatra da FCA nije u poziciji da pregovara u vezi sa integracijom sa drugom kompanijom

115
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Fiat Chryslera, Serđo Markione, osvrnuo se u petak na svoja ranija nastojanja za integracijom, rekavši da grupa nije u poziciji da ulazi u saradnju, već će umesto toga da se fokusira na razvoj sopstvenog biznis plana.

Odgovarajući na pitanja invstitora, on je rekao da nema pregovora u vezi sa spajanjem sa Volkswagenom, za šta je prošlog meseca rekao da je moguća opcija.

„Što se Volkswagena tiče, na pitanje da li postoje tekući pregovori, odgovor je „ne““, rekao je Markione. „Veoma poštujem Volkswagen i smatram da mi nismo u poziciji da pregovaramo u vezi sa ulaskom u alijansu. Primarni fokus je na izvršenju aktuelnog plana.“

Markione je dugo zagovarao konsolidaciju unutar automobilske industrije a analitičari  se pitaju da li će uspeti da pronađe partnera za Fiat Chrysler pre nego što istupi sa pozicije početkom 2019.

On je prošlog meseca izjavio da bi Volkswagen, tržišni lider u Evropi, mogao eventualno da se složi sa pregovorima u vezi sa spajanjem sa FCA, što je bila reakcija na kupovinu Opela od strane PSA grupe.

Volkswagen, koji još uvek vida rane zbog dizel skandala i trpi odliv profita, inicijalno je sa prezirom odbio predlog FCA. Međutim, CEO nemačkog giganta, Matijas Miler, prošlog meseca je izjavio da je grupa postala otvorenija po pitanju potencijalnih udruživanja. On je pozvao Markionea da direktno razgovaraju a ne putem medija.

Čovek broj jedan u FCA, sa bogatim iskustvom u stvaranju dogovora, istupiće sa svoje pozicije nakon što se Fiat Chrysler složi s postignutim rezultatima 2018. godine. On je rekao da će ostvaranje ambicioznih ciljeva u okviru biznis plana staviti FCA u bolju poziciju u ostvarivanju potencijalnih ugovora.

Na pitanje u vezi sa Teslom, Markione je rekao da je spajanje sa tom kompanijom nemoguće: „Mislim da je nerealno pričati u vezi sa tim savezom. Mi danas imamo tehnološke kapacitete da uradimo isto što i oni. Želim im sve najbolje.“

Predsednik Fiat Chryslera, Džon Elkan, takođe je izjavio u petak da nije zainteresovan za „veliki ugovor koji podrazumeva spajanje sa nekom kompanijom“, ali isto tako je rekao da želi da njegova firma prosperira.

„Sa istorijskog aspekta, takvi ugovori se ostvaruju u teška vremena. Mala je verovatnoća da će doći do spajanja kada je sve u redu. Chrysler i Opel su se složili da budu pripojeni jer su bili u problemima. Mi ne želimo da budemo u problemu“, rekao je on na pres konferenciji nakon sastanka deoničara FCA, dodavši da je prioritet za kompaniju da napreduje sa svojim „ambicioznim biznis planom uprkos teškom okruženju“.

Predsednik FCA je takođe rekao da će zamena za Markionea biti interno rešena: „Želim da budem jasan koliko smo ozbiljno pristupili procesu pronalaženja naslednika. Radimo zajedno sa Serđom na tome da identifikujemo nekoga ko je iz naše organizacije.“

(115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments