1. Home
  2. Vesti
  3. Za probleme Maseratija kriv je loš marketing, tvrdi Karloš Tavareš
Za probleme Maseratija kriv je loš marketing, tvrdi Karloš Tavareš
9

Za probleme Maseratija kriv je loš marketing, tvrdi Karloš Tavareš

425
9
Podelite sa prijateljima:

Polugodišnji prodajni rezultati marke Maserati pokazali su se mizernim – brend je zabeležio pad sa 15.300 na 6.500 isporučenih automobila. Karloš Tavareš, šef koncerna Stellantis, otkriva razlog: loš marketing stoji iza toga.

„U Maseratiju imamo prave automobile i pravu tehnologiju. Možemo da ponudimo i luksuzne sportske automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i električne. Ako je prodaja sada niska, to je pitanje marketinga“, rekao je on.

„Dosta smo poboljšali kvalitet, sada moramo da radimo na marketingu, da dođemo do potencijalnih kupaca“, dodao je on za italijansku verziju sajta Motor1.

Istovremeno, isti taj Tavareš je pre nekoliko nedelja izgovorio oštre reči da marku koja ne zarađuje koncern neće održati u životu. Međutim, posle kratkog vremena je popustio, rekavši da, iako to još uvek važi, to ne važi za Maserati.

Kasnije je Stellantis izdao saopštenje u kojem potvrđuje da će svih 14 brendova opstati i ponavlja svoju posvećenost ulaganju u sve brendove u periodu od deset godina od 2021. To daje problematičnim proizvođačima automobila kao što su Lancia i DS do kraja decenije da se vrate na noge.

Maserati planira da poveća prodaju zahvaljujući tekućem procesu modernizacije i proširenja asortimana modela. Nakon lansiranja potpuno električnog GranCabrija Folgorea ranije ove godine, brend planira da predstavi MC20 Folgore 2025. Nakon njega će uslediti veliki električni SUV 2027. i elektrolimuzina Quattroporte koja je planirana za 2028. godinu.

Podsetimo se proletošnjeg testa modela GranTurismo, o kojem možete čitati na ovom linku

AutoRepublika

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mislim da nije problem do eventualnog propusta marketinga, već da je nešto drugo. I da je u pitanju kombinacija više faktora.

Matija

Zvucis vrlo tajanstveno! 🙂 Problem Maseratija je mnogo kompleksniji od marketinga.

MRN

Ne znam ja ništa, nisam ja CEO Stellantisa, on „zna sve“, a ja mogu samo da nagadjam zašto razni tržišno aktuelni modeli Maseratija nisu poželjniji medju kupcima. Izgleda da Maserati po tom pitanju muče slični problemi kao i Alfu. Mnogi je hvale, a malo ko je kupuje. Pri čemu je Alfa mnogo, mnogo jeftinija.

Zex

Problem je što su auta katastrofa… Kvare se od motora do elektronike itd..
I neka malo pročitaju koju forum i šta sve pišu vlasnici Maseratija!!!

Matija

„I nad popom ima pop!“ Iznad Tavaresa nalazi se Dzon Elkan, Anjelijev unuk. Bilo bi najbolje kada bi izbacio Tavaresa. Taj ruzni mali covek je po mentalitetu knjigovodja a ne kreator automobila. Maseratijev marketing – nigde se ne vide njegove reklame! Na TV se reklamiraju poznati evropski proizvodjaci: Mercedes, BMW, VW, Renault, Citroen, itd. Maseratija i Lancie nema. Sta jos nedostaje Maseratiju? Dobar dizajn! Pogledajte ovu veliku debelu straznjicu na gornjoj slici – da li deluje sportski? Modeli Quattroporte i Ghibli imaju greske u dizajnu, oba SUV modela, Grecale i Levante, su dve glomazne kljusine koje sa imidzom sporta nemaju… Pročitaj više »

MRN

Zaista misliš da nešto „fali“ dizajnu onog „plavca“ sa gornje slike ?

Zar to nije samo „stvar ukusa“ ?

M M

Matija, ne kapiram tvoj „gnev“ prema dizajnu Maseratija. Gibli i Kvatroporte su za mene (bile) najprihvatljivije egzorične limuzine, kakve nik na svetu ne radi. Jedini konkurent je možda Poršeova Panamera. Jeste njih možda pregazilo vreme, ali ovakav dizajn je jedinstven. Za panameru su klasa iznad. Sa Ferarijevim motorima, Vauuu. Nisam ih vozio, ali sam imao prilke da se jurim s njima. Zvuk, i izgled u retrovizoru i od pozadi, vauuu. Ferari u egzotično limuzinskom pakovanju. Više ov da bude – neće nikad. E sad dal je krš, dal se kvar, ne bi znao. Vozio sam malo više, Maseratija Levantea u… Pročitaj više »

Matija

Tema je opsirna, najvise bih voleo da sednemo negde gde se dobro jede i pije i da se siti napricamo! Kada sam prvi put seo u Ghiblija bio sam odusevljen!!! Kakav dizajn, materijali, miris koze! Neponovljiv dozivljaj! Po mom misljenju postoje radikalne nelogicnosti u dizajnu tela karoserije i kabine, njenog krova narocito. Ne mogu da shvatim da profesionalni dizajneri ovo ne primecuju. Sa samo nekoliko novih linija auto bi bio idealan!