1. Home
  2. Prezentacije
  3. Acura RDX ažurirana – dobihja novu rešetku i revidirani enterijer
Acura RDX ažurirana – dobihja novu rešetku i revidirani enterijer
0

Acura RDX ažurirana – dobihja novu rešetku i revidirani enterijer

81
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna, treća generacija Acure RDX debitovala je 2018. godine, a ovaj model je prošao kroz ažuriranje u jesen 2021. godine. Glavno tržište za ovaj brend su Sjedinjene Američke Države, dok je prošle godine prodaja RDX-a značajno porasla: prema podacima sa sajta Goodcarbadcar.net, Amerikanci su do kraja 2023. kupili 39.228 jedinica, što je 58,5% više nego godinu ranije.

Sada je japanski proizvođač još jednom ažurirao RDX. Osveženom krosoveru dodeljena je modelna 2025. godina. Ovaj SUV nudi nekoliko vizuelnih razlika u odnosu na prethodnika, od kojih je najuočljivija nova rešetka hladnjaka, koja je zadržala svoj petougaoni oblik, ali je dobila drugačiju šaru. U vidu je mreže, gde linije formiraju velike dijamante (prethodna verzija je imala obimne dijamante koji se razilaze sa strane od logotipa brenda).

Na listi spoljašnjih promena su i nove crne felne od 19 inča originalnog dizajna (uključene su u osnovne verzije, kao i sjajni crni dekor), kao i – za verziju A-Spec – dvobojne felne sa deset krakova prečnika 20 inča. Paleta boja karoserije takođe je proširena za nekoliko novih opcija – Solar Silver, Canyon River Blue i Urban Grey Pearl.

Tokom ažuriranja, Acura RDX je takođe dobila revidiranu unutrašnjost. Konkretno, model je dobio modifikovanu centralnu konzolu sa većim držačima za čaše i drugačije (pogodnije) lociranu nišu za bežično punjenje pametnih telefona. Pored toga, korisnici sa aktiviranim Apple CarPlay i Android Auto imaju pristup širokom ekranu osetljivom na dodir multimedijalnog sistema dijagonale 10,2 inča.

Oni koji se odluče za osveženu Acuru RDX u verzijama Advance ili A-Spec sa paketom Advance dobiće kožne presvlake, osveženo pozadinsko osvetljenje centralne konzole, kao i dodatno osvetljenje za zvučnike smeštene u prednjem i zadnjem delu kabine.

Tehnologija modela nije dodirnuta tokom ažuriranja. Krosover je opremljen linijskim benzinskim dvolitarskim turbo četvorocilindrašem, čija je snaga 276 KS. Kao i ranije, ovaj motor je uparen sa desetostepenim automatskim menjačem. Model i dalje ima sistem pogona na sva četiri točka Super Handling AWD (sa pojedinačnim spojnicama za povezivanje zadnjih točkova).

Proizvodnja osvežene Acure RDX je postavljena u fabrici East Liberty Auto u Ohaju (SAD), gde se trenutno proizvodi Acura MDX. Cene za ažurirani biće naknadno objavljene. Pre-fejslift model u SAD može se kupiti za 44.350-54.150 dolara.

AutoRepublika

(81)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments