1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery je prikazao krosover Omoda 7
Chery je prikazao krosover Omoda 7
4

Chery je prikazao krosover Omoda 7

126
4
Podelite sa prijateljima:

Ovaj automobil nije prikazan na Salonu automobila u Pekingu, jer je brend Omoda Chery kreirao specijalno za izvozna tržišta. Umesto toga, Omoda 7 krosover je debitovao na odvojenom događaju u sedištu Cheryja, koji je održan tokom izložbe posebno pripremljene za novinare iz različitih zemalja.

Kao i manji model Omoda C5, novi krosover ima rešetku hladnjaka integrisanu u prednji branik, ali drugačijeg oblika i drugačije šare. Po veličini, novi Omoda je primetno veća od Cheryja Tiggoa 7 Pro Max i Jaecooa J7, iako je razlika sa SUV-om Jetour Dashing na istoj platformi mala: dužina – 4.621 mm, širina – 1.872 mm, visina – 1.673 mm, i međuosovinsko rastojanje – 2.700 mm.

Dizajn enterijera je takođe prepoznatljiv kao Dashing: „sedmica“ dominira velikim ekranom multimedijskog sistema dijagonale 15,6 inča, a ispred vozača je mnogo skromniji ekran instrument table. Dizajn dvokrakog volana inspirisan je džojstikom za igrice. U centralnom tunelu se nalaze držači za čaše, dvostruka bežična podloga za punjenje i blok analognih tastera i prekidača.

Već u „baznom“ modelu postoji audio sistem sa dvanaest zvučnika, od kojih su dva ugrađena u naslon za glavu vozača.

Za sada je Omoda 7 debitovao samo kao plug-in hibrid sa ukupnim dometom od 1.200 km, iako na struju može da pređe samo 95 km. Međutim, ovde je tehnologija ista kao i kod drugih Cheryjevih modela: benzinski turbo četvorocilidraš 1.5 (156 KS, 220 Nm), trakcioni elektromotor (170 KS, 315 Nm) i trobrzinski robotizovani menjač DHT. Na Tiggou 7 ova kombinacija razvija ukupno 326 KS i 510 Nm, a sva snaga se prenosi samo na prednju osovinu.

Već je potvrđeno da novi SUV Omoda 7 stiže na međunarodna tržišta sledeće godine.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Chery je prikazao krosover Omoda 7“ – Bolje da nije! Neobicno ruzan auto. Nije bas u klasi Multiple ali nije ni mnogo bolji. 🙂

MRN

Kakvih sve „nakaza“ danas ima i kod „tradicionalnih proizvodjača“, ovaj Omoda 7 je još i „vanvremenska lepota“ 😊

BB

Tog se i bojim kod nove generacije kineza, da ne počnu pratiti trenndove evropskih proizvođača…

Sadašnji Tiggo 8 pro ne bi valjalo da išta „poboljšavaju …

s mile

pošteno rečeno, moglo je to puno bolje