1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Audi TT RS Iconic Edition stvoren da slavi četvrt veka evropskog sportskog automobila
Audi TT RS Iconic Edition stvoren da slavi četvrt veka evropskog sportskog automobila

Audi TT RS Iconic Edition stvoren da slavi četvrt veka evropskog sportskog automobila

168
1
Podelite sa prijateljima:

Kada se činilo da su mu dani odbrojani na tržištu, brend sa četiri prstena je doneo odluku da spase svoj kompaktni sportski automobil i da mu da novi život, ali pod drugačijim pristupom. Audi TT se odupire i preživeće reinkarniran kao potpuno električni model, ali, dok još ne dođe vreme za električnu verziju, „gospodar prstenova“ sada slavi 25 leta od lansiranja prve generacije TT.

Više nego važna godišnjica koju proslavlja specijalnim izdanjem ograničenim na samo 100 jedinica za celu Evropu, koje će biti dostupne u verziji kupea sa dvoja vrata.

Reč je o Audiju TT RS Coupe Iconic Edition, koji će u evropske salone stići od početka 2023. godine. Naravno, s brojnim jedinicama, jer će u Francuskoj biti dostupan samo za 10 kupaca.

U Sjedinjenim Državama, nemački brend je već prošle godine ponudio specijalno izdanje ekvivalentno TT RS, Heritage Edition.

Audi TT RS Coupe Iconic Edition predstavljen je u jedinstvenoj kombinaciji eksterijera i unutrašnjosti. Spolja, sportski automobil je obojen u boju „Audi Exclusive“ Nardo Grey, sa ukrasnim detaljima velikih usisnika vazduha na braniku od ugljeničnih vlakana, što je u kontrastu sa sjajno crnom maskom. Lagani materijal takođe odlikuje zadnji spojler, bočne pregibe i prednji razdelnik. 20-inčne kovane alu felne sa sedam krakova. Pečat Icon se nalazi na fiksnom zadnjem staklu.

Unutra, okruženje kombinuje crnu i žutu boju, sa sedištima presvučenim kožom i alkantarom sa dijamantskim prošivom i ukrasnim šavovima, kao i volanom sa odgovarajućom oznakom „na 12h“. Sportska sedišta imaju izvezena žutim koncem slova RS, a ekskluzivno ozvučenje Bang & Olufsen je standardna oprema.

Što se tiče onoga što se nalazi ispod haube, tu nema novih vesti. TT RS Coupe Iconic Edition održava netaknutim moćni 2,5-litarski petocilindrični motor TFSI sa maksimalnom snagom od 400 „grla“, koju prenosi na tlo preko pogona na sve točkove sa Haldex diferencijalom – Quattro (nije pravi Quattro kao kod modela sa uzdužno ppostavljenim motorom) i sedmostepenim automatikom sa dvostrukom spojnicom S tronic.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Audi TT je prvobitno bio zamisljen kao mali sportski auto sastavljen od velikoserijskih delova iz proizvodnje VWa i Audija. Za ovih 25 godina postojanja on je (vec odavno!) prerastao ovaj koncept i umesao se u svet velikih sportskih automobila, i po performansama i po ceni. Za ovu sortu automobila broj prodatih vozila godisnje je veoma dobar – dostize cifru od oko 20.000 kom/god. Medjutim! Audi nije zadovoljan profitom koji ostvaruje ovim modelom pa vec nekoliko godina razmislja da obustavi njegovu proizvodnju. Razlog: Audi TT vec odavno je postao sasvim specifican auto, tako da upotreba velikoserijskih delova ne dolazi u obzir… Pročitaj više »