1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazana je evropska verzija Citroena C3 Aircrossa
Prikazana je evropska verzija Citroena C3 Aircrossa
17

Prikazana je evropska verzija Citroena C3 Aircrossa

2.68K
17
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni krosover Citroen C3 Aircross je predstavljen pre gotovo godinu dana, ali to je bila pojednostavljena i jeftinija opcija za tržišta Indije i Latinske Amerike. Ali, Evropljani, kao po običaju, imaju pravo na napredniju verziju.

Evropski C3 Aircross vuče poreklo od njegovih rođaka iz Indije i Brazila. Oni imaju istu karoseriju i zajednički dizajn šasije (platforma CMP). Međutim, dizajn je ozbiljnio redizajniran. Prednji deo Evropljanina je napravljen u istom ugaonom stilu kao i obični C3.

Sa novim zadnjim delom, Aircross je postao malo duži: 4,39 m nasuprot 4,32 m. Plastična obloga na bočnim zidovima i odbojnicima takođe je promenjena, promenjen je i stil brava i zadnjih svetala. Pored toga, evropski krosover je ukrašen ažuriranim logotipama sa dva ševrona na ovalu.

Unutrašnjost još uvek nije otkrivena, ali je već poznato da novi C3 Aircross može biti opremljen trećim redom sedišta, iako je odlazeća generacija isključivo petosed. Jasno je da automobil ove veličine može samo primiti decu u trećem redu.

Novajlija ima još jednog bliskog rođaka – najnovijeg Opela Fronteru. Treći red sedišta nije najavljen za Nemca, ali zapremina gepeka jeste obelodanjena: 460 litara pod policom i 1.600 litara sa oborenim zadnjim redom.

Novi Aircross će deliti svu opremu sa Fronterom. Najavljene su dve modifikacije – hibrid i električni. Prvi će imati 1,2 benzinski turbo motor sa šestostepenim automatikom i električnim motorom napona 48 volti (136 KS), a očekuje se da će električni automobil imati 156 KS i bateriju kapaciteta 54 kWh. U svakom slučaju, pogon je samo na prednje točkove.

Više informacija će isplivati u javnost kako se leto bude približavalo a samim tim i dolazak na tržište.

AutoRepublika

(2684)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Meni ovo jako lepo izgleda. Posebno zbog kocka forme.
A u MHEV izvedbi deluje i tržišno interesantno vozilo.

BB

Meni je dopadljiv i prve karakteristike što vidim mi djeluju zadovoljavajuće

Trt

Sta ti je to „izvedba“?

Matija

🙂

DuDE

Kad vidim da se SUS ponuda svela na jedan jedini 3-cilindricni turbo-hibrid, jeza me hvata…
Prava mera bio bi 1.5HDI, ali sta da se radi…

Zex

Slažem se, čitam da ovi 1.2 veoma slabi motori

Amer

Troše kao autobus

Zoca

Jasno k’o dan :Puca na Duszera,a ima sanse ako bude 1000-dve skuplji.Dizajner položio.Sve je lepše od onog znaka „istupljenog zupcanika’razvucenog kao dve gliste.

s mile

Znak je baziran na starom, poštovanje tradicije, i to je OK, ali su ga zaista loše izveli

igi

Novi logo je baš očajan, vidi se da ne znaju kako da ga uklope jer pokušavaju da zadrže nešto od crta prethodne generacije, a to ne ide sa ovalnim znakom.

Matija

E, sad lici na uskrsnje jaje sa Citroenovim emblemom!
To je jos jedna opsta „copy-paste“ akcija dizajnera – odjednom svi redukuju svoje embleme na spageti-geometriju!

Matija

Jos jedan auto sa pretovarenim dizajnom prednjeg zida, jos jedan auto sa uskim prozorima i masivnom karoserijom, jos jedan auto sa neverovatno teskim zadnjim krajem! Ovaj auto ne zasluzuje naziv „vozilo“ vec „stajalo“! 🙁

s mile

šta / gde mu dođe taj prednji zid…

Matija

„Prednji zid“ – prednja povrsina vozila, gde su farovi, maska hladnjaka, branici, itd. Prednji prepust je prednji deo vozila pocevsi od ose prednjih tockova do prednjeg zida. Prednji deo vozila je od stakla vetrobrana do prednjeg zida.

Nazivi „prednji zid“, „prednji pult“, „zadnji zid“ – to je nomenklatura koja potice iz Ikarusa, gde sam radio mojih prvih 7 godina. Nazivi su sasvim svrsihodni i trebalo bi ih usvojiti. Kada cujem engleske termine „hatch“, „liftback“, „fastback“ i tsl. povraca mi se! Moramo imati svoje nazive.

s mile

hvala za edukaciju, a koje bi naše reči bile zamene za hatch liftback i fastback…

Matija

Jos uvek ih nemamo, trebalo bi ih izmisliti. Nekoliko puta sam pokusao da iniciram ovu akciju na AR ali nije bilo odziva. Pokusaj da prevedes reci koje si naveo pa ces videti koliko su jednostavne i svakodnevne. 🙂

Mi masovno koristimo rec „felna“ a to je iskvarena nemacka rec „felge“ koja oznacava metalni deo tocka na koji se montira guma. Za taj deo imamo strucnu tehnicku rec „naplatak“. Ova rec mi se uopste ne dopada i nije mi jasno sta je njen koren! Pokusavam da smislim nesto logicnije i lepse!

Izmenjeno 12 dana pre od strane Matija
Laki

Jesu ga „nagrdili“ sa starim logom, uživo još gori.