1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Buick Envision na radost Kine i Amerike ažuriran
Krosover Buick Envision na radost Kine i Amerike ažuriran
1

Krosover Buick Envision na radost Kine i Amerike ažuriran

91
1
Podelite sa prijateljima:

Krosover srednje veličine Buick Envision druge generacije je zamisao kineskog zajedničkog preduzeća SAIC GM. Ovi automobili se proizvode samo u Kini, uključujući i za izvoz u Severnu Ameriku. Štaviše, potražnja na kineskom tržištu (95 hiljada automobila prošle godine) primetno je veća nego u istorijskoj domovini brenda (44 hiljade jedinica).

Envision je sada prošao kroz planirani proces ažuriranja. Ovaj krosover je debitovao pre nekoliko nedelja u Kini (gde se zove Envision S), a sada je predstavljen američkoj javnosti.

Krosover je „obučen“ po poslednjoj modi brenda Buick, dobijajući šiljast prednji deo ajkule, dvospratne farove i produženu rešetku hladnjaka. Branici, hauba i zadnja svetla su pretrpeli promene. Ažurirani logo brenda sada se ne pojavljuje na rešetki, već na haubi. Pojavile su se nove boje karoserije – „Calipso“ plava i „Smokey“ ljubičasta.

Kao i ranije, u američkom asortimanu postoje dve tematske verzije. Sportski Buick Envision ST ima crni dekor, mrežastu rešetku hladnjaka, točkove od 20 inča u boji ugljenika i druge dekoracije. A najskuplji Envision Avenir ima obilje hroma, plastiku u boji karoserije i bogatu unutrašnjost. Takve opcije još nisu objavljene u Kini.

Unutrašnjost je pretrpela potpuno restrukturiranje. Pojavio se potpuno novi gornji deo prednjeg panela, koji je izgubio brojčanike, ali je dobio jedan blok nadstrešnice za podatke o instrumentima i multimedijski sistem. Štaviše, ovo nisu dva odvojena displeja, već jedan panel širokog ekrana sa dijagonalom od 30 inča, skoro kao skuplji Cadillac.

Nova jedinica za upravljanje automatskim klima uređajem zadržava fizičke tatere, kontrolna tabla menjača sa dugmetom zamenjena je polugom na stubu volana, a umesto toga na centralnom tunelu je instaliran rotirajući multimedijalni kontrolni „pak“. Tu je i više ergonomskih fotelja, visokokvalitetnih materijala i novih opcija boja za kožne obloge. Konačno, ažurirani Envision postao je prvi Buick u Americi koji je ponudio autopilot Super Cruise.

Ažurirani Buick Envision zadržava isti dvolitarski turbo motor (231 KS, 350 Nm) uparen sa klasičnim devetostepenim automatskim menjačem. Možete birati između pogona na prednje točkove ili pogona na sva četiri točka. U drugom slučaju, na zadnju osovinu nije ugrađena konvencionalna spojnica, već su ugrađene dve sa individualnom kontrolom vuče za svaki točak.

Na kineskom tržištu isti motor proizvodi 237 KS, a prvi put je predstavljena slabija verzija sa turbo-četvorocilindrašem 1.5 (211 KS, 270 Nm), istim devetostepenim automatskim menjačem i pogonom na prednje točkove posebno pripremljena za domaće (kineske) kupce. Takav krosover može ubrzati do stotke za 8,4 s u odnosu na 7,7 s za dvolitarsku verziju. Oba motora su takođe opremljena starter-generatorom od 48 volti.

Ažurirani krosover Buick Envision pojaviće se na američkom tržištu na leto po ceni od 37 hiljada do 48 hiljada dolara (uključujući isporuku prodavcu). U Kini je prodaja već počela, a tamo verzije sa pogonom na prednje točkove koštaju 215-240 hiljada juana (30-33 hiljade dolara), a verzije sa pogonom na sve točkove će se pojaviti nešto kasnije. Osim toga, u Kini postoji prošireni Buick Envision Plus, a uskoro će dobiti i sličan fejslift tretman.

AutoRepublika

(91)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Vec na prvi pogled mogu da kazem da je modernizacija ovog Bucka sasvim uspela! Auto deluje modernije i elegantnije i to ne samo od svog predhodnika vec i od najnovijeg BMW 520d xDrive!!!

„Nos“ vozila je sada u aktuelnom kineskom trendu a bordure na stranicama otkrivaju njegovo americko poreklo jer upadljivo lice na liniju americkih musclecars! Sa moje strane, ovo je veoma uspela kombinacija poznatih stilskih elemenata.