1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Audija Dolner objedinjuje funkcije
Šef Audija Dolner objedinjuje funkcije
2

Šef Audija Dolner objedinjuje funkcije

89
2
Podelite sa prijateljima:

Kada se početkom marta bude sastao nadzorni odbor ingolštatskog Audija, biće doneta odluka, između ostalog, o članovima odbora.

Prema objavama nekoliko medija, sadašnji direktor razvoja Oliver Hofman je spreman da pređe u tim Audi Formula 1. Gernot Dolner želi sam da vodi odeljenje za razvoj.

Dolner je izvršni direktor kompanije Audi AG od leta prošle godine. Kako je Manager Magazin izvestio u decembru 2023, ponekad se kaže da je oštar prema svojim kolegama u odboru. Poslednjih godina proizvođač ima sve veće probleme sa kvalitetom i tehničkim statusom svojih modela. Negativan primer je Audi Q6 e-tron, koji bi trebalo da se pojavi na tržištu ove godine, doduše s više meseci zakašnjenja.

Oliver Hofman je bio CTO (chief technology officer – šef razvoja) u Audiju tri godine. Za VW grupu radi skoro 20 godina. Kao i Dolner, Hofman je studirao mašinstvo. Počeo je karijeru u sektoru za razvoj dizel motora.

AutoRepublika

(89)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Porsche-momci renoviraju VW korporaciju od krova do temelja! Znanje, iskustvo, inteligencija i odlucnost.

Matija

Dodajem novu informaciju koja je pre dan-dva emitovana u nemackim medijima. Zahvaljujuci novom rukovodecem tandemu Blume – Dolner, oba iz Porschea, pocelo je ponovo da se govori o cuvenim modelima kojima je pretio vecni zaborav – VW Scirocco i Audi TT! Konacna odluka jos nije doneta ali se vec zna da ce ova dva spoortska modela da se prikljuce novoj, elektricnoj, generaciji Porscheovih modela, Boxter i Cayman. Sva cetiri ce da dele novu platformu koja je vec u poodmaklom razvoju. Platforma ce biti dovoljno fleksibilna da omoguci razlicite konfiguracije motor-baterija.