1. Home
  2. Vesti
  3. Definitivni kraj za Mitsubishi Pajero
Definitivni kraj za Mitsubishi Pajero
1

Definitivni kraj za Mitsubishi Pajero

3.17K
1
Podelite sa prijateljima:

Legendarni model japanske marke odlazi u istoriju. 

Kako javljaju nemački stručni mediji, Pajero će već početkom sledeće godine nestati sa scene. Čuveni terenac decenijama je bio jedna od uzdanica Mitsubishija na globalnom nivou, ali je njegova prodaja drastično pala u prethodnoj dekadi.

Tako je Pajero 2018. godine nestao iz Evrope, da bi sledeće godine izostao i iz Japana. Ovaj Mitsubishijev model i dalje je dostupan na nekolicina tržišta u Južnoj Americi, Bliskom istoku, ali i Australiji. No, sve će se to promeniti u naredna dva meseca, jer ako je verovati kolegama iz Nemačke, Mitsubsihi je požurio sa zatvaranjem fabrike gde se montira Pajero, te je ovaj četvorotočkaš primoran da ode u penziju.

Ipak, daleko od toga da se kraj karijere za Pajero nije mogao „nanjušiti“ već dugo vremena. Podsetimo, aktuelna generacija je na sceni od 2006. godine, što je u modernoj automobilskoj industriji već status dinosaurusa. Osim toga, prodaja Pajera je danas na vrlo niskom nivou, daleko od onoga što je ovaj model umeo da ubeleži (1982. godine isporučeno gotovo 175.000 jedinica).

Tako još jedna legenda nestaje sa scene… Odlazak je još tužniji kada se sagleda ogroman uspeh Pajera na Dakar reliju gde je trijumfovao čak 12 puta. Ujedno ovo je još jedan istinski terenac koji se povlači pred navalom mahom nesposobnih (u off-road smislu) SUV modela.

AutoRepublika 

(3169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zbogom još jednoj auto legendi.
Inače na pomen „Pajero i Dakar Rally“, najpre mi padne na pamet Jutta Kleinschmidt. Mada, ona na tom takmičenju nije vozila ovu aktuelnu generaciju Pajera, već prethodnu. I sa njom je tamo i osvojila titulu.