1. Home
  2. Intervju
  3. Intervju s članom odbora direktora: BMW je posvećen Miniju u Americi
Intervju s članom odbora direktora: BMW je posvećen Miniju u Americi
0

Intervju s članom odbora direktora: BMW je posvećen Miniju u Americi

105
0
Podelite sa prijateljima:

BMW-ova posvećenost brendu Mini u SAD bila je tema razgovora, posebno kada je prodaja Minija na tom tržištu zabeležila značajan pad u odnosu na svoj vrhunac iz 2013. godine. U potrazi za jasnoćom o dugoročnoj posvećenosti BMW-a, obavljen je intervju sa članom borda BMW-a Johenom Golerom, koji je ključna figura koja nadgleda planove kompanije za Mini.

Johen Goler, koji je u BMW Grupi od 1999. godine i igrao je značajnu ulogu u nadgledanju globalnog brenda Mini od 2013. do 2015. godine, pružio je uvid u strategiju kompanije i buduće planove. Uprkos padu prodaje, Goler je naglasio: „Nećemo odustati od SAD. To je kritično tržište za nas“.

Priznajući promenljivi pejzaž sa smanjenim naglaskom na prodaji i fokusom na profitabilnost, Goler je istakao potrebu za pravom strategijom kako bi se osigurao uspeh Minija na tržištu SAD. Intervju se dotakao izazova koje predstavlja smanjenje asortimana, uključujući prestanak proizvodnje Clubmana i odsustvo formalnog plana za modele kao što su J01 Cooper ili J05 Aceman.

Goler je izneo viziju rasta, naglašavajući važnost ponude Minijevih automobila sa motorimaa sa unutrašnjim sagorevanjem i električnih vozila. Što se tiče budućih modela kao što su J01 Cooper i J05 Aceman koji potencijalno dolaze na tržište Severne Amerike, Goler je naveo da je prerano za potvrdu, ostavljajući prostor za najave kasnije tokom godine.

Razgovor se takođe bavio predstojećim benzinskim Minijem Cooperom generacije F66, razmatrajući da li je prvenstveno dizajniran za američko tržište zbog sporijeg usvajanja električnog pogona. Goler je pojasnio da Mini ima za cilj da zadovolji različita globalna tržišta sa različitim tempom usvajanja EV, navodeći primere iz Evrope.

Što se tiče globalne proizvodnje vozila marke Mini, Goler je objasnio da će svaka fabrika zadržati fokus na određenim platformama ili varijacijama. Dok je platforma BMW Neue Klasse EV namenjena da podrži većinu automobila BMW Grupe, Goler je naglasio važnost korišćenja jedinstvenih aspekata svake fabrike i lokalnih proizvodnih lanaca snabdevanja.

Poslednja intrigantna tema o kojoj se razgovaralo bio je uočeni trend „off-road“ paketa na američkom automobilskom tržištu. Goler je potvrdio da Mini istražuje ovu oblast, prepoznajući globalni porast interesovanja kupaca za terenske sposobnosti kao deo onoga što je nazvao „konceptom bekstva“ (escapism concept).

Uprkos kratkoći intervjua, on je preneo optimizam u vezi sa daljim ulaganjem BMW-a u brend Mini za američko tržište. Entuzijazam Johena Golera za ostrvsku marku, očigledan u njegovoj prethodnoj ulozi na njenom čelu, sugeriše istinsku posvećenost budućnosti, sa potencijalnim uzbudljivim razvojem na horizontu.

AutoRepublika

Izvor: MotoringFile

(105)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments