1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan je krosover Mazda CX-70 sa pet sedišta
Prikazan je krosover Mazda CX-70 sa pet sedišta
3

Prikazan je krosover Mazda CX-70 sa pet sedišta

726
3
Podelite sa prijateljima:

Pre dve godine, Mazda je predstavila prvi automobil iz porodice Large Product Group na novoj platformi sa klasičnim rasporedom. Bio je to krosover Mazda CX-60 sa pet sedišta za tržišta Evrope i Japana. Godinu dana kasnije usledio je veći krosover sa tri reda sedišta pod imenom CX-90 za Severnu Ameriku. Sada je na redu treći krosover iz ove porodice.

Međutim, ispostavilo se da je nova Mazda CX-70 samo varijacija „devedesetke“. Tačnije, imaju istu karoseriju. A ključna razlika jesu dva reda sedišta umesto tri.

Tačne ukupne dimenzije novog proizvoda još nisu objavljene, ali je Mazda saopštila da CX-70 ima iste karakteristike kao CX-90. Dugačak je 5.121 mm, širok 1.994 mm, visok 1.745 mm i razmak 3.119 mm između osovina. Spolja, Mazda CX-70 se razlikuje od starijeg modela prvenstveno po repu: novi branici imaju imitaciju vazdušnih kanala sa šarom saća. Nova rešetka hladnjaka ima sličan uzorak, a karoserija kao celina je izgubila većinu hromiranog dekora. Tu su se pojavili i novi točkovi prečnika 21 inča.

U unutrašnjosti je još manje promena: nova verzija enterijera je presvučena napa kožom u bordo boji vina, a medijski sistem sada ima podršku za glasovnog asistenta Amazon Alexa. Izgubivši treći red sedišta, krosover je dobio prostrani „podzemni“ prtljažnik sa tri odeljka, dodatnim kukama za prtljag i električnim preklapanjem drugog reda sedišta (oni čine ravan pod). Upravo na proširene „teretne“ mogućnosti, uključujući vuču prikolica do 2,3 tone, Mazda stavlja poseban akcenat na tržišno pozicioniranje modela CX-70.

U Americi će biti dostupne dve opcije za pogon – obe su već poznate iz modela CX-90. Redni šestocilindrični turbo motor 3.3 sa 48-voltnim sistemom blagog hibrida razvija 345 KS i 500 Nm. Priključni hibrid ima 2,5-litarski atmosferski četvorocilindraš, elektromotor i trakcionu bateriju kapaciteta 17,8 kWh.

Ukupna snaga instalacije dostiže 328 KS i 500 Nm, a za napajanje eksternih potrošača energije nalazi se utičnica za domaćinstvo od 1.500 V u prtljažniku. Obe modifikacije imaju osmostepeni planetarni automatski menjač i pogon na sva četiri točka sa spojnicom na prednjoj osovini.

Početak prodaje modela CX-70 u Severnoj Americi zakazan je za ovo proleće, kada će biti objavljene cene i nivoi opreme.

AutoRepublika

(726)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Ja inače sam malo navijač mazde pošto su manji avto proizvodjač i nesto po svoje rade ali ovo sad mi ništa nije jasno 😀 razumem da gledaju da uštede i sve ali šta če biti za Evropu sa cx80 što če biti sa tri reda i užji avto…pa bolje bi bilo da bi to bio cx70 za americki trg sa dva reda a za Evropu sa tri…je bi se reklo da je drugaciji avto a ovo skinuli samo jedan red hahah svasta ali ok jedva čekam kako če biti za Evropski trg, koji uštedu če napraviti 😀

Matija

Auto je elegantan, deluje veoma kvalitetno i luksuzno. Posebnu pohvalu upucujem enterijeru: dizajn kokpita i sedista je izvanredan a kombinacija boja bordo i crne je fantasticna! Zeleo bih da imam ovako nesto. Eksterijer je mnogo manje uzbudljiv. Napred nista novo, tu je vec odavno poznata Mazdina maska, bez vidljivog pokusaja da se malo modernizuje. Geometrija farova i LED ukrasa deluje haoticno i nedefinisano. Bocne povrsine karoserije su ogromne a bez i jedne linije! Lim se talasa bez jasne definicije. Ovako velika povrsina morala bi da bude „usitnjena“ bar sa jednom-dve horizontalne linije da bi se prikrila velika visina stranice. Dizajnere… Pročitaj više »

Laki

Enterijer je milina jedna!