1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Silverado je sada bogatiji za izdanje Trail Boss
Chevrolet Silverado je sada bogatiji za izdanje Trail Boss
0

Chevrolet Silverado je sada bogatiji za izdanje Trail Boss

70
0
Podelite sa prijateljima:

Ford reklamira svoj model F Seriju kao bestseler na američkom tržištu, ali ta titula bi zapravo trebalo da pripada General Motorsu. Najveći američki proizvođač ima dva gotovo identična modela u svojoj ponudi i to pikap kamionete sa oznakama Chevrolet Silverado i GMC Sierra, pa kada bismo zbrojili njihove prodajne rezultate (850.886), videli bismo da značajno nadmašuju F Seriju (750.789).

Slično kao i kod Forda, i Chevrolet/GMC dele ponudu na onaj bazni model u kategoriji 1500, zatim veće HeavyDuty (2500 i 3500) i na kraju lagana komercijalna vozila (od 4500 pa naviše). Klasa 1500 je ona gde možemo da vidimo najviše konfiguracija zato što je i najpopularnija, ali je i ova HeavyDuty prethodnih godina dobila dosta verzija za sve one koji vole da siđu sa asfalta. Ford ima model F-250 Tremor, Ram se može pohvaliti sa modelom 2500 Power Wagon, a na zabavu je sada stigao i Chevrolet sa izdanjem Trail Boss modela Silverado 2500.

„Trail Boss“ u prevodu znači „Gazda terenskih puteva“ i na prvi pogled je jasno zašto je tako. Može se naručiti sa dva veoma poznata motora. Standardan je benzinac radne zapremine 6,6 litara sa 401 konjskom snagom i maksimalnih 629 Nm obrtnog momenta, a za ekstra nova kupac može da dobije i poznati 6,7-litarski „Duramax“ turbodizel.

U tom slučaju snaga iznosi 470 „grla“ i maksimalnih 1.322 Nm obrtnog momenta, a menjač je u oba slučaja desetostepeni automatski.

Trail Boss će biti opcija na onim bolje opremljenim verzijama kao što su LT i LTZ. Glavna karakteristika ove konfiguracije su njegove glomazne 20-inčne felne i još veći pneumatici, ali nas Chevrolet ubeđuje da je posvetio dosta pažnje generalno na ogibljenje sa ciljem da njegov pikap savlada sve terene. Slično kao i rivali, i pod vozila ima velike ploče da zaštiti mehaniku pošto su očekivanja da će vlasnici provoditi dosta vremena na neasfaltiranim putevima. Vozilo se može pohvaliti i sa novim branicima, crnom maskom hladnjaka i generalno više standardne opreme.

Chevrolet obeđava da spomenute modifikacije neće oštetiti radničke mogućnosti ovog kamioneta. Silverado 2500 je i dalje reklamiran da može komotno da vuče terete mase do deset tona. Naravno, u stanju je da savlada i daleko teže terete, ali Chevrolet želi da se ogradi potencijalnih tužbi ako vlasnik pretera.

Silverado 2500 ima početnu cenu od 44.600 dolara, a u vreme pisanja ove priče nije poznato koliko će paket Trail Boss dodatno koštati.

AutoRepublika

(70)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments