1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati zaustavlja razvoj već trećeg električnog automobila ​
Maserati zaustavlja razvoj već trećeg električnog automobila ​
1

Maserati zaustavlja razvoj već trećeg električnog automobila ​

1.53K
1
Podelite sa prijateljima:

Maserati nailazi na prepreke na svom putu ka potpuno električnoj liniji proizvoda na četiri točka. Marka u vlasništvu Stellantisa pauzira razvoj velike limuzine Quattroportea Folgorea, pri čemu nadležni izražavaju zabrinutost za performanse novog automobila, ali iza kulisa, možda postoje i drugi faktori koji više zabrinjavaju.

Izvori italijanskih specijalizovanih medija sugerišu da Stellantis trenutno radi na konstrukciji vodećeg električnog vozila. Kao deo mera za sniženje troškova, proizvođač automobila je navodno zatražio od dobavljača da pripitomi cene delova za 6%, nakon sličnog zahteva za sniženje iz 2023. godine.

Ovaj neuspeh označava treće odlaganje proširenja Maseratijevog baterijskog asortimana, nakon odloženih lansiranja električnih verzija kupea GranTurisma i SUV-a srednje veličine po imenu Grecale. Potonji se prvobitno očekivao 2023. godine, ali je sada vreme premijere zakazano za kasniji deo ove godine. Verzija GranCabrio sa nultom emisijom je takođe trenutno u razvoju za planirano lansiranje 2024. godine. Izdanje GranTurismo Folgorea je konačno u prodaji i isporuke su u toku.

Drugi deo plana nazvanog Dare Forward 2030, a koji predviđa potpunu elektrifikaciju uključuje i SUV Levante. Ovaj krosover bi do sredine decenije takođe trebalo da dobije potpuno električnu verziju koja će upotpuniti početni asortiman elektromobila trozupca. Prema ranim detaljima, očekuje se da će Levante Folgore pokretati manje moćna iteracija tromotorne postavke GranTurismo Folgorea.

Međutim, proizvodni izazovi kompanije sežu dalje od kašnjenja u razvoju. Stellantis će navodno na privremeno odsustvo poslati hiljadu radnika Maseratija u fabrici Mirafiori u Torinu, u Italiji, od 12. februara do 3. marta. U ovoj fabrici se proizvodi Quattroporte i drugi modeli kao što su veliki SUV Levante i veliki kupe GranTurismo.

AutoRepublika

(1534)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Za čisto sportske automobile, struja nije loša, ima ispuavajuće ubrzanje a korišćenje takvih vozila je prilično ograničeno, rijetko ko ide sa tim na dug put pa struja može da izdrži. Ali Maserati je ozbiljna mašina za putovanje (većina modela) a Maserati ograničen na 150 km/h nije to što bi trebao da bude :-D, tako da je prilično upitno stavljati u njega struju. Prije neki dan sam napravio ozbiljan put u Maserati Levante, vozač sa viškom adrenalina u krvi nije brzo vozio već je nisko letio dohvaćajajući često i 250 km/h, kad smo stali na pumpu pogledam koliko je usuo goriva… Pročitaj više »