1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota cilja na proizvodnju oko 10,3 miliona vozila ove godine
Toyota cilja na proizvodnju oko 10,3 miliona vozila ove godine
0

Toyota cilja na proizvodnju oko 10,3 miliona vozila ove godine

67
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski poslovni magazin Nikkei je ranije danas objavio da Toyota Motor planira da proizvede oko 10,3 miliona vozila u globalnim razmerama tokom 2024. godine, obnavljajući na taj način svoju rekordnu dvanaestomesečnu proizvodnju drugu godinu zaredom.

Toyota se sprema da poveća obim proizvodnje, najpre zahvaljujući snažnoj prodaji hibridnih vozila. Nedostatak automobilskih poluprovodnika i drugih komponenti takođe popušta, navodi se u izveštaju Nikkeija. Najveći svetski proizvođač automobila za kalendarsku godinu ima za cilj da proizvede 3,4 miliona vozila u Japanu i 6,9 miliona u inostranstvu, navodi se u pomenutom izveštaju. Brojke uključuju i ono što s traka siđe pod luksuznom markom Lexusom.

Izveštaj novinara nije nešto što je napisano natemelju kompanijske objave, rekao je portparol Toyote bez daljeg ulaženja u komentarisanje. Toyota bi ciljala godišnju proizvodnju od preko 10,5 miliona vozila, napisao je Nikkei. Dodaje se da je kompanija postavila nivoe proizvodnje električnih vozila na približno 250 hiljada vozila 2024. i 600 hiljada jedinica 2025. godine.

Toyota je proizvela 9,2 miliona vozila tokom prvih jedanaest meseci prošle, 2023. godine, saopštila je prošlog meseca. Oko trećine vozila koje je ovaj konstruktor prodao širom sveta u tom periodu, bila je iz kategorije benzinsko-električnih hibrida.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments