1. Home
  2. Sajmovi
  3. Suzuki priprema novi koncept terenca za sajam automobila u Tokiju
Suzuki priprema novi koncept terenca za sajam automobila u Tokiju
2

Suzuki priprema novi koncept terenca za sajam automobila u Tokiju

188
2
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Tokiju daje japanskim proizvođačima automobila i tjunerima priliku da pokažu svoju najluđu robu. Suzuki sprema mali, robusni „off-road“ koncept nazvan Super Carry Mountain Trail na događaj.

U prevodu Suzukijevog saopštenja, kompanija definiše Mountain Trail koncept ovako: „Auto za aktivne odrasle da uživaju u planinama na stoički način, on izražava novi pogled na svet komercijalnih vozila koja se mogu koristiti ne samo za posao već i za zabavu .“

Super Carry je proširena verzija kabine standardnog Suzukija Carry. Iako kompanija još uvek ne navodi sve modifikacije za Mountain Trail, samo gledanje pokazuje mnogo toga.

Mini kamion dobija prednju kliznu ploču sa kukama i svetlosnu šipku iznad vetrobranskog stakla. Takođe izgleda da ima malo vitlo. Standardna vrata su nestala, a na njihovom mestu su cevasti delovi. Unutra su sportska sedišta sa pojasevima. Spoljašnji kavez uključuje stalak za skladištenje na krovu. Vidi se i kanta za gorivo i rezervna guma.

 

Čak i ako u konceptu nema promena pogonskog sklopa, Super Carry je dostupan sa dovoljno opreme za maksimalni učinak van puta. Kupci ga mogu dobiti sa sistemom pogona na sva četiri točka sa skraćenim radnim vremenom sa podešavanjima visokog i niskog stepena prenosa. Postoji i blokada diferencijala za teške situacije.

Međutim, obični Super Carry nije naročito moćna mašina. Dolazi sa atmosferskim trocilindričnim motorom od 658 kubika koji generiše 50 konjskih snaga i 60 Nm obrtnog momenta.

Ovogodišnji Salon automobila u Tokiju održava se od 12. do 14. januara.

AutoRepublika

 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

U svojim komentarima vise puta sam rekao da volim terence i male automobile a Suzuki je u ovom malom vozilu spojio obe klase! 🙂 Serijski model Super Carry spada u cuvenu japansku klasu Kei Cars: 3,40 x 1,48 x (koliko hoces!), motorcic do 660 cm³, snaga do 64 KS. „Super Carry Mountain Trail“ je cisti estetski tjuning, karoserija je ukrasena svim mogucim detaljima koji se vidjaju kod pravih terenskih vozila. Ove ukrasne opreme ima toliko da mi kamioncic izgleda pretovaren! 🙂 Mehanika je ostala nedirnuta, za sta nije bilo ni potrebe: pogon 4×4 + razvodnik sa reduktorom + blokade diferencijala,… Pročitaj više »

BB

Dobar ovaj zadnji desni… 👌