1. Home
  2. Life
  3. Apple priprema drugu generaciju CarPlaya
Apple priprema drugu generaciju CarPlaya

Apple priprema drugu generaciju CarPlaya

74
0
Podelite sa prijateljima:

Tehnologija za povezivanje pametnog telefona sa automobilom, Apple CarPlay, biće u velikoj meri ažurirana 2024. godine, a po obilju inovacija, ovo je prilično slično sledećoj generaciji sistema. Od sada, CarPlay će se razvijati u bliskoj saradnji sa svakim pojedinačnim proizvođačem automobila, što obećava duboku integraciju sa elektronskim sistemima vozila i prilagođavanje korisničkog interfejsa za određenu marku i model.

Kao primer, Apple je predstavio test verzije softvera za dva proizvođača – Aston Martin i Porsche. Ovo je u cilju pokazivanja kako CarPlay može izgledati drugačije. Na primer, poznati engleski superautomobili sada prikazuju interfejs Apple protokola ne samo na ekranu medijskog sistema, već i na digitalnoj kontrolnoj tabli. Za poslednje je izabran stil sa centralnim informacionim „prozorom“ i dva velika obojena brojčanika. Zadržane su neke porodične karakteristike brenda Aston Martin (srebrne ljuske, zelena ivica), čak je i obavezan natpis „Handbuilt in Great Britain” (proizvedeno u Velikoj Britaniji).

Apple sistem je takođe duboko integrisan u unutrašnjost Porschea. Njegov interfejs je prikazan ne samo na ekranima medijskog sistema i uredan sa tri brendirana ekrana, već i na trećem monitoru, koji se nalazi ispred putnika. Dizajn koristi karakterističan geometrijski uzorak Pepita, koji je korišćen u presvlakama sedišta automobila nemačke marke.

Pored individualnog dizajna interfejsa, novi CarPlay bi trebalo da obezbedi besprekornu interakciju između pametnog telefona i automobila. Multimedijalni sistem automobila će moći da prikazuje i upravlja mobilnim aplikacijama, kontaktima i mnogim drugim parametrima. Zauzvrat, iPhone će moći da prima i koristi specifične informacije na vozilu: brzinu, brzinu radilice, rezervu snage, pritisak u gumama, geolokaciju i tako dalje. Apple uverava da pametni telefon neće čuvati ili pratiti podatke o vozilu.

AutoRepublika

(74)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments