1. Home
  2. Vesti
  3. Prevremena objava Xiaomija s indeksom SU7 papreno koštala novinare u Kini
Prevremena objava Xiaomija s indeksom SU7 papreno koštala novinare u Kini
1

Prevremena objava Xiaomija s indeksom SU7 papreno koštala novinare u Kini

192
1
Podelite sa prijateljima:

Kineski medij je potpisao ugovor o čuvanju poslovne tajne s (budućim) proizvođačem automobila, kompanijom Xiaomi, a onda je uprkos tome u globalnu mrežu ubrizgao fotografije novog i prvog modela kompanije, krosovera s oznakom SU7. Ta odluka će ih koštati tri miliona kineskih juana, što u „našem novcu“ iznosi oko 385 hiljada evraNesrećni dobitnik kazne je automobilski portal CarNewsChina.

Da kažemo i koju reč o automobilu. Na razvoju i stvaranju istog je radilo čak 3,4 hiljada inženjera, sve s ciljem ponude prvog elektromobila jednog od najvećih kineskih proizvođača pametnih telefona. U projekat je uloženo 1,4 milijardi američkih dolara.

Xiaomi SU7 je električno vozilo s četvoro vrata i sa sportskim dizajnom. Koncipiran je na način da bude kompetitivan s Porscheovim Taycanom ili Teslinim Modelom S, s tim da će biti nuđen po pristupačnijoj ceni. Novi SU7 je malo veći od Taycana, pa nudi 4,99 metara po dužini, uz međuosovinski razmak od tačno tri metra.

Predviđana za ugradnju su dva pogonska sklopa. Prvi je jednomotorni sa elektromotorom na zadnjoj osovini, koji razvija 300 konjskih snaga, dok je drugi dvomotorni sa 673 konjića. Tu su i dva baterijska pakovanja. Jedno je BYD-ovo tipa litijum-gvožđe-fosfat s kapacitetom od 73,6 kilovat-časova, i ona je dovoljna dobra je za 628 do 668 kilometara autonomije, doduše po protokolu CLTC. Drugo je litijum-nikl-mangan-kobalt na 101 kilovat-satom. Tu jedinicu je razvio drugi kineski div, kompanija CATL. Rezerva snage vrhunskog Xiaomija s indeksom SU7 je 750 do 800 kilometara.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ćutanje je zlato.
Posebno ako se potpiše ugovor o poverljivosti.
😊