1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Honda predstavlja svoj novi „ogoljeni“ motocikl CB1000 Hornet
Honda predstavlja svoj novi „ogoljeni“ motocikl CB1000 Hornet

Honda predstavlja svoj novi „ogoljeni“ motocikl CB1000 Hornet

84
0
Podelite sa prijateljima:

Honda CB1000 Hornet je zvanično predstavljena. Ulični trkač u klasi do hiljadu „kubika“ debituje pod oznakom Hornet, sa oštrim dizajnom, platformom CBR1000RR-a i poznatim izgledom.

Na prvi pogled, farovi su podeljeni, slično onome što smo videli kod trenutnog Firebladea u Hondinoj liniji. Dvostruki LED farovi su ugrađeni u oštro prednje kućište. Oštar izgled se nastavlja do kratkog rezervoara. Hornet, kada se gleda direktno izgleda veoma preteće, ostavljajući utisak da je spreman da skoči u bilo kom trenutku.

U međuvremenu, zadnji deo takođe ima agresivan izgled, iako ne tako mišićav kao rezervoar. Stražnjica se sužava do oštrog vrha, ali ne pre nego što raširi krila, ako tako može da se kaže. Baš kao i rezervoar, postoje ravniji delovi pozadi koji mu daju veoma aerodinamičan i futuristički izgled. Honda se definitivno oslanja na napredan i moderan dizajn sa svojim Hornetima, a bratski model CB750 izgleda kao najagresivniji model u liniji.

Honda je u svom video snimku navela da novi Hornet preuzima neke stilske naznake od CB750 Horneta, ali ga gradi na platformi Honde CBR1000RR Firebladea. To znači da čelični okvir supersportiste nalazi svoj put na „golom“ motociklu klase hiljadu „kubika“, kao i na drugim stvarima kao što je sistem zadnjeg vešanja Honda Pro-Link.

Govoreći o tom oslanjanju, motocikl je opremljen obrnutom odvojenom funkcionalnom viljuškom Showa – velikim klipom (SFF-BP) sa prečnikom cevi od 41 milimetar. Dok će zadnji mono-amortizer biti pokretan jednostrukom oprugom koja je progresivna pomoću sistema Pro-Link. Prednji i zadnji amortizeri će biti ručno podesivi za predopterećenje i odskok, omogućavajući pravilno podešavanje.

Što se tiče paketa elektronike, Honda uključuje svoj sistem gasa preko žice, tri režima vožnje, TFT ekran u boji od pet inča i paket Honda RoadSinc za uparivanje, kompatibilan s pametnim telefonima tipa Android i iOS.

Redni četvorocilindrični motor od 999 kubnih centimetara koji isporučuje 150 konjskih snaga i „preko“ 99 Nm obrtnog momenta. Honda nije bila potpuno jasna o tome kakvu snagu isporučuje motor, ali to je daleka cifra od izlazne snage motora Firebladea koja ide do 214 konjskih snaga. Čak i tokom prezentacije, objavljene su samo ove brojke, ali Honda je obećala da će objaviti tačne numeričke podatke kada Hornet izađe u prodaju, što će se zbiti u leto naredne godine.

Što se tiče sudbine Neo Sports Cafea CB1000R, taj model je imao slabu prodaju i on će se pomeriti iz ponude kako bi napravio mesta za veliki Hornet. Dok će 2023. biti poslednja godina za CB1000R, sledećeg leta Gospodnjeg ćemo videti novu eru za Hondu u kategoriji naked i to s Hornetom koji će prednjačiti.

MotoRepublika

(84)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments