1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Voge Valico DS900X prikazan na „Eicmaji“
Voge Valico DS900X prikazan na „Eicmaji“
0

Voge Valico DS900X prikazan na „Eicmaji“

230
0
Podelite sa prijateljima:

Manifestacija po imenu EICMA 2023 je odabrana od strane kineskog proizvođača motocikala, kompanije Loncin za mesto na kom će biti upriličena premijera terenskog motocikla premijum marke Voge, a koja posluje unutar firme. Debitovao je model Voge Valico DS900X u serijskoj formi i spreman je da nastavi intenzivan pohod na evropsko i azijsko tržište, tačnije putem kojim već silovito nadire matični Loncin.

Uspeh kompanije nije slučajan i dolazi kao posledica uspeha rukovodstva grupacije da nađe optimalnu meru između priuštivosti, performansi i tehnoloških rešenja proizvoda na dva točka. Uopšteno govoreći, brend privlači početnike i vozače s umerenim iskustvom, posebno one s ograničenim finansijskim sredstvima na raspolaganju za moto namene.

Voge je na ovogodišnjem sajmu zvanom EICMA 2023, lansirao najviše taze model i jedan od onih koji se očekuju s najviše nestrpljenja. Kao što verovatno već i znate, u pitanju je motocikl srednje klase iz segmenta avanturističkih dvotočkaša. To je tržišna niša u kojoj ponuda (usled pojačane tražnje) buja, pa svi proizvođači imaju nešto za ponuditi.

Eto, ni Voge se po tom pitanju ne razlikuje i sada vidimo model Valico DS900X. Koliko je ozbiljan motocikl u pitanju, možda slikovito govori i činjenica koja otkriva da je upravo Loncin zadužen za proizvodnju i isporuku agregata za adute BMW-a iz porodice F 900. Isti motor nosi i model DS900X.

Dakle, samo srce novog Vogea Valicoa DS900X-a čini agregat s 895 „kubika“. Tečnošću je hlađen i nudi direktno ubrizgavanje goriva. Dolazi kao redni dvocilindraš snage od 94 „konja“ pri  8.250 obrtaja radilice u minuti, i s 95 njutn metara najvišeg obrtnog momenta pri 6.250 o/min.

Voge takođe usvaja neke pojedinosti iz premijum opusa za model Valico. Tako Kinez stiže s četiri programa vožnje koji opet upravljaju detaljima rada sistema ABS i onog za kontrolu proklizavanja. Deo serijske opreme je i takozvani kvikšifter (na staroslovenskom jeziku), odnosno sistem za izmenu stepeni prenosa menjača u oba smera, ali bez nužde aktivacije kvačila. Pomenuta transmisija ima šest brzina.

 

Sam pogonski sklop ne čini jedinu dodirnu tačku azijskog dvotočkaša s bavarskim duetom s oznakama BMW F 900/850 GS. Pomenuti motocikli dele i izokrenutu prednju viljušku, i leže na točkovima s felnama od 21 i 17 cola (napred i nazad). Dakle, nema šale – pravi enduro. Gume su proterenske (u skladu s celokupnom postavkom) i dolaze u dimenzijama 90/90 napred i 150/70 nazad. U međuvremenu, za zaustavljanje je zadužen sistem marke Brembo. Integriše dvojac radijalno postavljenih kočnica napred i jedan plutajući disk nazad.

Jasno je da je novi Voge Valico DS900X namenjen evropskim i azijskim kupcima, ali ne znamo kakve će cene biti. Kako bilo, biće drastično jeftiniji od luksuzne braće. Uzgred budi rečeno, kakva je to kompanija Loncin, možete da sagledate iz nedavno objavljenog članka o najvećim proizvođačima motocikala na svetu. Možda se začudite kada shvatite da je firma veoma blizu vrha rang liste.

MotoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments