1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Suzuki GSX-S1000GX debitovao u Milanu
Suzuki GSX-S1000GX debitovao u Milanu
0

Suzuki GSX-S1000GX debitovao u Milanu

368
0
Podelite sa prijateljima:

Novitet dolazi u stilu Hamamatsua i najbolji je primer premošćavanja jaza između klase avanturistički i motocikala iz segmenta sport touringa. Suzuki Motor Corporation je danas na Salonu motocikala u Milanu formalno predstavio potpuno novu porodicu modela GSX-S1000. Kako i samo im kaže, u pitanju je model krosovera na dva točka.  

Međutim, kako si iz istog tog imena da zaključiti i motor je uzet iz sportske mašine, pa se očekuje da novajlija ponudi takve atribute, doduše uz dašak avanturističkih manira. Cilj konstruktora se ogleda u dostizanju težnje da se spoji najbolje iz oba sveta, a koliko se u tome uspelo, prosudiće sami vozači.

Imamo posla s prvim motociklom koji se oslanja na napredno elektronsko oslanjanje nazvano Suzuki Advanced Electronic Suspension (SAES). Sistem prilagođava filtriranje neravnina imajući u vidu brzinu kretanja vozila, kvaltitet podloge i status kočnog sistema.

Još je nešto novo na ovom modelu, a to je program po imenu Suzuki Road Adaptive Stabilization (SRAS). Uzima u obzir zapažanja više senzora kako bi bio prilagođen pomenuti sistem ogibljenja SAES, posebno spram tipa neravnina na putu. Ideja da se vešanje omekša na „ne dao ti Bog putevima“, a da postane čvršće i sportsko na idealno asfaltiranim drumovima.

Novajlija promoviše i set sistema pod imenom Suzuki Intelligent Ride System (SIRS), i ovo tehnološko dostignuće doživljava primenu kod većine predstavnika asortimana. Između ostalih elektronskih pomagala ističu se:

  • Suzuki Drive Mode Selector Alpha (snaga motora, kontrola proklizavnja ili trakcije – ko kako više voli da kaže, podešavanje tvrdoće amortizera.
  • Opisani SRAS
  • Elektronsko podešavanje predopterećenja nazad uz opciju automatske nivelacije (Automatic Rear Suspension Modes)
  • Elektronsko doziranje gasa (Ride-by-wire throttle)
  • Sistem za brzu izmenu stepena prenosa naviše i naniže, i to bez upotrebe kvačila (Up and down quickshifter)
  • Adaptivni tempomat (Smart cruise control)
  • Sistem protiv blokade točkova motocikla i kada je vozilo pod nagibom (Cornering ABS)
  • Preventiva od podizanja motocikla na „zadnje noge“  (Slope Dependent Control System)
  • Suzuki Easy Start, kao sistem za pokretanje motora bez upotrebe ključa
  • Podrška pri malom broju obrtaja motora (Low RPM assist)

Međuosovinski razmak modela nazvanog GSX-S1000GX je 1.470 milimetara, dužina je 2.150 mm, dok je motor širok 925 mm. Visina vozila je 1.350 mm, a klirens 155 mm. Sedi sa na visini od 845 mm, a neto masa je 232 kilograma.

Standardna prednja felna od lake legure nudi prečnik od 17 inča i nije predviđena ugradnja unutrašnje gume. Nije jasno da li će Suzuki ponuditi i verziju koja bi bila podesnija za teren (s felnom od 19 ili čak i 21 inčom)

Novitet dolazi u tri koloritne šeme koje je tvorac nazvao ovako: Metallic Triton Blue, Glass Sparkle Black i Pearl Mat Shadow Green.

Glavna ciljana tržišta proizvođača s ovim modelom su severnoameričko i evropsko. Isporuke noviteta kreću u decembru ove godine, pa ćemo i cenovnu politiku saznati bliže datumu komercijalizacije.

MotoRepublika

(368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments