1. Home
  2. Vesti
  3. Nedostatak baterija od 48V za bestselere zadaje glavobolje Mercedesu
Nedostatak baterija od 48V za bestselere zadaje glavobolje Mercedesu
0

Nedostatak baterija od 48V za bestselere zadaje glavobolje Mercedesu

181
0
Podelite sa prijateljima:

Problemi u nabavci baterija za lake hibride uzrokuje ozbiljne sekiracije nadležnih kod proizvođača nobles automobila, odnosno kod Mercedes-Benza. Medijski izveštaji pisani u Nemačkoj sadrže informacije o tome kako kompanija kasni sisporukama modela s oznakama na kojima piše GLC i E Klasa. 

Poznavaocima prilika u ovoj privrednoj grani je momentalno jasno da se radi o veoma neprijatnoj situaciji jer ta dva modela su među najpopularnijim Mercedesima današnjice. Frankfurter Allgemeine (FAZ), koji je prvi i proneo glas među življem o ovoj nepodopštini, kaže da Švabe deficitarnu komponentu nabavljaju od Boscha.

Uska grla u nabavci komponenti i sirovina su pogodile proizvođača neposredno nakon promocije novih modela, odnosno u ciklusu pojačane tražnje, što znači da su i odobreni popusti pri kupovini bili, ili nepostojeći ili veoma skromni. Ali, kako se navodi u izveštaju, kupci će biti prinuđeni da iskažu vanserijsko strpljenje jer se obećava da će klasičan SUV srednje veličine biti isporučivan tek na proleće, ili čak i početkom leta naredne godine. Za kupeoliku varijaciju će biti potrebno čekati i još tromesečje više. Podsećamo, GLC je apsolutno najprodavanija trokraka zvezda tokom prošle godine.

Izveštaj o poslovanju tokom trećeg tromesečja 2023. godine sadrži informacije o tome da se o deficitu Boschovih baterija razgovara u tajnosti. Među razlozima za sniženi profit i količinski izražen obim prodaje, u odnosu na očekivanja uprave, navode se problemi u nabavci s kojima se suočava dobavljač kompanije.

Sudeći po pisanju FAZ-a, nejasno je da li se Mercedes preračunao kada je naručivao određene količine artikla od Boscha, ili pak Bosch nije u stanju da isporuči toliki broj baterija. “Imamo problem u isporukama jer se naš dobavljač suočava s problemom u nabavci,” objasnila je situaciju Mercedesova služba za održavanje interakcije s javnim mnjenje. Navodi se i da svi rade na tome da se situacija stabilizuje.

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments