1. Home
  2. Prezentacije
  3. Infiniti QX55 je uz skromna ažuriranja dobio i povišenu cenu
Infiniti QX55 je uz skromna ažuriranja dobio i povišenu cenu
0

Infiniti QX55 je uz skromna ažuriranja dobio i povišenu cenu

156
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski brend Infiniti je predstavio krosover u stilu kupea QX55 u novembru 2020. godine, a prodaja ovog modela na glavnom tržištu Severne Amerike počela je u proleće naredne godine. Najbliži srodnik mu je SUV QX50 sa tradicionalnom karoserijom. Pored toga, duhovni je naslednik krosovera FX/QX70 koji je napustio proizvodne trake 2017. godine. QX55 je sada „zreo“ za restilizaciju.

Odlučili su da model ne podvrgnu velikim promenama, jer prodaja kupe-krosovera u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje pokazuje pozitivnu dinamiku. Tako su Amerikanci 2022. kupili 5,1 hiljada jedinica, a u prva tri kvartala ove godine nešto manje od 4,1 hiljada jedinica čime je ovaj rezultat 11,7% bolji nego godinu dana ranije.

Dakle, lista novih stvari koje je QX55 dobio za modelnu 2024. je veoma skromna. Sada krosover u početnoj verziji Luxe ima mogućnost za bežično punjenje pametnih telefona. Pored toga, standardna oprema sada uključuje funkciju upozorenja kada su zadnja vrata zatvorena. Modeli su takođe promenili dizajn centralne konzole, ručice menjača i držača za čaše.

Automobil u konfiguraciji Luxe ima pogon na sve točkove, aluminijumske felne od 20 inča i enterijer koji je smatran zastarelim čak i na početku prodaje modela. Unutrašnjost zadržava isti par ekrana multimedijalnog sistema sa podrškom za Android Auto i Apple CarPlay: gornja dijagonala je 8 inča, donja je 7 inča.

 

Infiniti QX55 može biti dostupan u jednoj od šest boja karoserije – Hermosa plava, Graphite Shadow, Slate Grey, Black Opsidian, Dynamic Sunstone Red i Radiant White. Automobil ima sistem za pomoć vozaču ProPilot Assist, koji je u stanju da zadrži automobil u centru trake, a takođe prati ubrzanje i kočenje. SUV takođe ima funkcije kočenja u nuždi, upozorenja na sudar unapred i nadzora mrtvog ugla.

Podsetimo, krosover-kupe je opremljen dvolitarskim benzinskim turbo-četvorocilindrašem VC-Turbo sa snagom od 272 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 380 Nm, koji radi u kombinaciji sa Xtronic CVT-om. U sve tri verzije, QX55 se nudi sa sistemom pogona na sva četiri točka sa spojnicom zadnje osovine.

Uprkos činjenici da je paket novih stvari veoma skroman, to nije sprečilo Infiniti QX55 da poveća svoju cenu. Tako je početna verzija poskupela u SAD za 850 dolara i sada se prodaje za 51.195 dolara. QX55 Essential je dodao 700 dolara na cenu, tako da njegova cena počinje od 56.145 dolara. A za osveženu top verziju QX55 Sensory traže najmanje 59.695 dolara (takođe 700 dolara više). Krosoveri već stigli do salona na američkom tržištu.

Sada japanska kompanija radi na nekoliko novih proizvoda: Infiniti je ranije pokazao nekoliko koncepata, uključujući krosover-kupe QX65, serijski vodeći QX80, kao i „zeleni“ veliki liftbek i potpuno električni krosover.

AutoRepublika

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments