1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari je u trećem kvartalu isporučio više hibrida nego benzinaca
Ferrari je u trećem kvartalu isporučio više hibrida nego benzinaca
0

Ferrari je u trećem kvartalu isporučio više hibrida nego benzinaca

144
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač egzotičnih automobila, marka Ferrari je u trećem tromesečju tekuće godine prodala 3.459 vozila, od čega je 51,3% bilo elektrifikovano.

Neobično, pa verovatno i neočekivano otkrovenje je obelodanjeno u zvaničnom dokumentu koji je predstavljen ulagačima s ciljem da se isti obaveste o poslovanju kompanije sa sedištem u Maranelu, a u periodu od prvog dana jula do poslednjeg dana septembra. Propeti konjić je uspeo da u tom intervalu podigne prodajnu brojku za 271 primerak, u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Asortiman Ferrarija u tromesečju za nama je uključivao devet modela pogonjenih isključivo motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva, kao i četiri hibrida. Čisto da podsetimo da Latini planiraju da 2025. godine izbace prvi čisto električni automobil na tržište. U međuvremenu, po popularnosti su se istakli dopunjivi hibridi s oznakama 296 i SF90. To su prvi priključni hibridi firme, pošto model LaFerrari ne nudi mogućnost dopune baterijskog pakovanja iz spoljnog izvora.

Ostaje da se vidi da li će ovo postati novi standard i nova normala, pošto je moćni Purosangue sa pogonskom grupom u rasporedu V12 bio u fazi razvoja, tako da bi SUV visokih performansi, onda kada se zahukta na tržištu, mogao da preokrene proporciju u korist primeraka koje pokreće isključivo motor s unutrašnjim sagorevanjem. Špijunski snimci su otkrili da postoji i zamena za model 812 na horizontu, a da bi i ona mogla biti lišene ispomoći od strane električnog agregata. Međutim, ni Ferari nije imun na strožije propise o emisiji izduvnih gasova, pa se mora prilagoditi tome.

Kako bilo, nema sumnje da je budućnost električna, pa do kraja ove decenije, a prema projekcijama rukovodstva Ferrarija, oko 40% isporučenih vozila ove marke, biće bez ikakvog motora SUS, dok će preostalih 40% biti hibridi. Jasno, samo petina prodaje bi se odnosila na verzije s konvencionalnim pogonskim sklopovima.

Iako budućnost može izgledati „napredno“ (u duhu predstojećih izbora rečeno) za stari dobri benzinski motor, ona bi mogla dobiti novi život ako sintetička goriva postanu održivo rešenje. Naime, izvršni direktor Ferrarija Benedeto Vinja je ranije ove godine rekao „motor SUS ima još mnogo toga pred sobom“, dodavši da „možete voziti automobil sa gorivom koje je neutralno. Mislim da su to dvoje veoma kompatibilni, a ovo je samo dodatni stimulans u primeni naše strategije“.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments