1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Hju Džekmen u pregovorima za naslovnu rolu u trkačkoj drami „Ferrari“
Hju Džekmen u pregovorima za naslovnu rolu u trkačkoj drami „Ferrari“
1

Hju Džekmen u pregovorima za naslovnu rolu u trkačkoj drami „Ferrari“

220
1
Podelite sa prijateljima:

Poznata holivudska zvezda Hju Džekmen je u pregovorima s producentima filma o osnivaču Ferrarija, u kom bi trebalo da dobije glavnu ulogu. Film o Encu Ferariju će biti klasifikovan kao „trkačka drama“, a uloga reditelja je poverena Majklu Manu. Drama će, prema novinskim izveštajima, poneti naslov „Ferrari“, a radnja filma je utemeljena na knjizi Broka Jejtsa „Enco Ferari – čovek i mašina“, izvestio je list Variety.

Scenario je originalno napisao pokojni Troj Kenedi Martin, poznat iz ostvarenja, u slobodnom prevodu „Italijanski sitan vez“ (The Italian Job), dok je izvorni tekst lično preradio pomenuti Man.

Radnja drame je postavljena u 1957. godinu, kada je život Ferarija počeo da se raspada, kako onaj deo vezan za stazu, tako i onaj privatni. Kompanija koju su on i njegova žena Laura stvorili, borila se za egzistenciju dok je njihov brak bio buran sam po sebi, dodatno opterećen smrću njihovog sina po imenu Dino. Povrh toga, Enco se upleo i u švalerski skandal sa Linom Lardi, s kojom je dobio drugog sina, Pjera.

Istovremeno sa svim tim burnim događajima, Ferrari se pripremao za veoma opasnu i napornu trku koja se održavala širom Italije i koja je odnela mnogo života, Mille Miglia.

Kuća STX će distribuirati filmsko ostvarenje na Ostrvu, dok se veruje da će Amazon steći prava na globalno prikazivanje, Glavno snimanje je u planu da započne na proleće 2021. godine.

Zanimljivo, Džejms Mangold, koji je režirao film u kom se Džekmen poslednji put pojavio, držao je rediteljsku palicu u rukama i kada je sniman čuveni film“Ford v Ferrari“ po još čuvenijoj trci na Le Manu, Italijanski glumac Remo Đirone je odglumio Enca Ferarija u tom   višekratno nagrađivanom dramskom komadu.

Zoran Tomasović je svojeveremno pisao o odstupanjima od realnosti, koja su učinjena u ovom velikom filmu.

AutoRepublika

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

izuzetno mi je drago što se poslednjih godina stvaraju filmovi na temu autoindustije….. vema kvalitetni snimci, zvukovi…
zadovoljstvo ih je gledati…..