1. Home
  2. Vesti
  3. Xiaomi planira da proizvodi električna vozila sa proširenim dometom?
Xiaomi planira da proizvodi električna vozila sa proširenim dometom?
2

Xiaomi planira da proizvodi električna vozila sa proširenim dometom?

269
2
Podelite sa prijateljima:

Pisali smo već o tome da kineski brend pristupačnih mobilnih telefona Xiaomi pokreće svoju liniju elektrifikovanih vozila. „Šajomi“ je pokrenuo ambiciozni strateški plan koji ne podrazumeva samo lansiranje čisto električnih automobila, kao što je očekivani Xiaomi MS11.

Odluka kompanije kao što je ova da uđe na tržište električnih putničkih automobila jeste loša vest za konkurente, činjenica da se takođe upušta u razvoj električnih automobila sa produženom autonomijom dodatno povećava zabrinutost.

Iza najnovije strateške odluke koju je donela „Žaomijeva“ automobilska divizija stoji niko drugi do akronim EREV, koji se, kao što napisasmo u prethodnom pasusu, odnosi na „električno vozilo proširenog dometa“.

Prema informacijama kojima je CarNewsChina imao pristup, proizvođač mobilnih telefona „Paomi“, čije se sedište nalazi u Pekingu, započeo je proces angažovanja stručnjaka u pomenutoj oblasti. Xiaomi traži razvojne inženjere za pogonske sisteme za električna vozila velikog dometa.

Pokretanje ovog procesa zapošljavanja kojim bi se proširio tim inženjera koji kompanija već ima bilo je savršeno plodno tlo za spekulacije i glasine.

Informacija vezana za EREV je direktno povezana sa jednom od glavnih spekulacija u vezi sa procesom razvoja prvog električnog automobila kompanije. Otkako je prvi put viđen prototip MS11, a s obzirom na veličinu vozila postavljalo se pitanje da li postoji mogućnost da se u pogonski sklop ugradi motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji igra ulogu električnog generatora kojim povećava autonomiju.

Još jedna bitna činjenica je da je Xiaomi jedan od najvećih investitora u Roborocku, čiji je izvršni direktor osnivač Rox Motora, kompanije koja je nedavno lansirala vozilo sa električnim pogonskim sistemom proširenog dometa.

Poslednjih meseci, Xiaomi je bio veoma zauzet finalizacijom detalja kako bi mogao da započne proizvodne aktivnosti u svom centru za proizvodnju vozila koji se nalazi u Pekingu. Pored toga, razgovara se i o vrlo realnoj mogućnosti da se proizvodnja MS11 započne pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Dok za to vreme Nokia pocinje proizvodnju“ mobitel-a“u Madjarskoj.Svet je bas u q..

BB

Za druga MRN nek Cubot napravi auto (ima još veću bateriju nego Xiaomi) 😜