1. Home
  2. Prezentacije
  3. Subaru predstavio proterenski karavan Levorg Layback
Subaru predstavio proterenski karavan Levorg Layback
4

Subaru predstavio proterenski karavan Levorg Layback

411
4
Podelite sa prijateljima:

Subaru je u domovini otvorio knjigu pretpremijernih porudžbina za novi model po imenu Levorg Layback. To je proterenska verzija običnog Levorga drugog naraštaja koji je debitovao pre tri godine. Dakle, pred nama je Layback do kog se stiglo sledeći istu recepturu koja je primenjena i kod Outbacka utemeljenog na modelu Legacy, onom od pre tri decenije.

Levorg Layback se, gledan od spolja, razlikuje od standardnog karavana po osobenim odbojnicima, uvećanoj maski hladnjaka i zaštitnim plastičnim oplatama položenim na karoseriju celim obimom automobila. Povrh toga, moguće je opredeliti se za opciju, bilo s crnim ili u boji karoserije ofarbanim baš tim plastikarijama. Standardna dimenzija implementiranih pneumatika je 225/55 R18.

Terenski Levorg se proteže na 15 milimetara većoj dužini i meri 4.770 milmetara, a porastao je i u širinu za 25 mm (1.820 mm), pa i u visinu 70 mm (1.570 mm), od čega se na obogaćeni klirens odnosi 55 mm. Najniža tačka podvozja je od tla udaljena 200 mm.

Zapremina prtljažnika je kao i kod običnog karavana na nivou od 492 litra, plus Levorg poseduje još 69 litara ispod poda prtljažnika. Enterijer ostaje standardan, ali verzija Layback nudi i ekskluzivni finiš u crnoj ili bež boji s bronzanim štepom, kao i srebrni okvir multimedijalnog sistema s ekranom od 11,6 inča.

Kros verzija karavana je u tehnološkom smislu replika bazičnog Levorga. Opemljen je 1.8-litarskim turbo motorom iz serije CB18, i on je uparen s varijatorom tipa Lineartronic V. Razvija 177 konjskih snaga i najviših 300 Nm obrtnog momenta. Pogonski točkovi su na svim krajevima karoserije. Pride, valja se zapitati i da li će verzija Layback dobiti prestižniji motor s turbo punjačem i zapreminom od 2,4 litra i 275 konjskih snaga? Pa, najverovatnije ne!

Tako namunjena modifikacija nije verovatna. Glavne vrline Laybacka su udobnost i sigurnost. Subaru kaže da je stvorio karavan samo za vozače kojima je standardni Levorg previše sportski i čvrst. Ime Layback dolazi od engleskog „laid-back“, što znači „smiren“, „suzdržan“, „relaksiran“. Zauzvrat, proizvođač obećava kupcima poboljšanu udobnost vožnje i unapređenu zvučnu izolaciju.

Karavan Levorg Layback u sastavu osnovne opreme nudi virtuelne instrumente (12,3 inča), audio sistem Harman/Kardon sa deset zvučnika i set sigurnosnih sistema EyeSight X. Taj koktel uključuje adaptivni tempomat, automatsko kočenje u dramatičnim okolnostima i sisteme za aktivno držanje pravca unutar saobraćajne trake.

Proizvođač je instalirao i vazdušni jastuk za „radost udarenog“ pešaka. Jedno od interesantnih rešenja je da zadnja vrata Levorga poseduju dodatni klin za zaključavanje, koji je u slučaju bočnog udara konstruisan na način da spreči njihovo prodiranje u unutrašnjost.

Subaru još uvek ne izađe među ljude s cenom noviteta, a ni s tačnim danom početka prodaje proterenskog karavana. Ipak, neki japanski distributeri najavljuju da će dobiti prve isporuke od proizvođača, negde u središnjem delu narednog meseca.

AutoRepublika

(411)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Bem li ga zašto, uvek sam se „palio“ na Subaru..dal zbog WRCa, dal zbog Colina McRea, dal zbog symetrical AWD…
Gledao one youtube snimke, gde samo Subaru kada je na onim rolerima bez problema polazi, dok se drugi muče..

sad bacih pogled na spritmonitor, subaru levorg 122kom benzinci, prosek 9,2L/100km….

vidim ih dosta u Bugarskoj, kod nas su retki..

MRN

Lepo izgleda ovako. Meni mnogo lepši od klasičnog.

M M

Ovo je Desno rog….
Eno ga volan s desne strane

MRN

😁😁😁