1. Home
  2. Vesti
  3. U kojim automobilima se voze francuski lokalni policajci?
U kojim automobilima se voze francuski lokalni policajci?
1

U kojim automobilima se voze francuski lokalni policajci?

453
1
Podelite sa prijateljima:

U Francuskoj se vozila lokalne (opštinske) policije razlikuju od grada do grada. Opštine biraju svoje modele u skladu sa svojim potrebama ali i budžetom. Koja su to prevozna sredstva? Prenosimo reportažu L’Argusa.

Transportna sredstva lokalne policije su raznovrsna u zavisnosti od regiona Francuske. Iako većina policajaca putuje automobilima, vozni park je veoma heterogen. Postoje sve vrste vozila: gradski automobili, limuzine, terenci, minivanovi ili komercijalna vozila. Neki gradovi su čak postali potpuno električni.

Roditelji i deca nisu jedini koji se pripremaju za početak školske godine. U procesu obnavljanja zaliha je i lokalna policija. Prošlog jula, grad Homekort, u blizini Meca, prihvatio je „usluge“ električnog modela MG 4. Njegova nenadmašna cena za električno vozilo i zadovoljstvo u vožnji u gradu odlučili su u njegovu korist.

Nekoliko dana kasnije, Renault Austral pridružio se gradu Montinji le Bretone, u Ivelinu. U Mandelijeu la Napul (06), potpuno drugačija vrsta vozila patrolira od kraja 2021. godine. To je Hägglunds BV 206, poznat u vojsci kao Bandvagn 206. Ova velika mašina postavljena na gusenice može da kruži na svim terenima, čak i u vodi. A šta je sa ovim iznenađujućim automobilom čija se kabina može podići za obavljanje nadzornih operacija? Ovo vozilo je testirala opštinska policija Mont-Sen-Mišel dve nedelje, 2018. godine.

Od 2005. godine uredbom je utvrđena sitoštampa automobila opštinske policije u cilju standardizacije boja na nacionalnom nivou. Vozila moraju biti bela sa tri plave trake na bočnim stranama. Na najširoj plavoj traci, ali i na haubi i vratima prtljažnika mora se nalaziti natpis „lokalna policija“. Okretna svetlosna rampa je dodata na krov. Ove transformacije sprovode specijalizovane kompanije kao što je OR-Equipement, lider u signalizaciji za interventna vozila, ili proizvođač karoserija Durisotti, koji priprema Alpine A110 za timove za brzu intervenciju (ERI).

AutoRepublika

(453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Mi smo nakaradna država pa ne kupujemo domaće, ali je bar centralizovano. Baš me interesuje ša bi se sve kupovalo kada bi svaka opština / regija, mogla da bira šta će kupiti… opšte ludilo…