1. Home
  2. Vesti
  3. Castagna Milano predstavio svoju verziju električnog Fiata 500
Castagna Milano predstavio svoju verziju električnog Fiata 500
2

Castagna Milano predstavio svoju verziju električnog Fiata 500

147
2
Podelite sa prijateljima:

Nakon što se uhvatio u koštac sa Fiatom Topolinom, italijanski proizvođač karoserija Castagna Milano ponovio je transformacije koje su izvršene na četvorociklu na njegovom starijem bratu po imenu 500 electric. Ovaj drugi postaje automobil za plažu i oživljava mit o Jollyju iz pedesetih.

Sedam decenija nakon što je Fiat 500 Jolly, koji je pripremio proizvođač karoserija Ghia, ugledao svetlo dana, Castagna Milano je upravo predstavio novu verziju „500 za plažu“ na obali jezera Komo u Italiji. Milanski proizvođač karoserija je stoga „ošišao“ krov „petstotke“ kako bi omogućio putnicima da uživaju u vožnji sa vetrom u kosi. Stručnjak u toj oblasti, ovu vrstu posla je već obavljao 2008. godine sa Fiatom 500 Tender 2, zatim na fazi 2 gradskog automobila prethodne generacije 2015. godine.

Kao i obično, proizvođač karoserija je dizajnirao potpuno otvoreno vozilo, bez krova, vrata ili prtljažnika. Udaru brusilice je odolelo samo vetrobransko staklo. Rol barovi su postavljeni iznad jedina dva preostala sedišta, poreklom iz BMW-a, kako bi se ojačala struktura karoserije. Sedišta i nasloni su presvučeni „ekološkom“ kožom i nautičkom tkaninom, dizajnirani da izdrže visoke temperature. Takođe će moći da oslone ruke na sjajne ukrase od mahagonija, preuzete iz sveta jahti. Pozadi, klupa je stoga uklonjena kako bi se oslobodilo više prostora za teret.

Međutim, ništa se ne menja ispod haube. Ovaj model za plažu stoga može biti opremljen električnom jedinicom od 95 KS povezanom sa baterijom od 23,8 kWh, ili motorom od 118 KS u kombinaciji sa baterijom od 42 kWh. U zavisnosti od konfiguracije, domet Fiata 500 varira između 190 i 320 km po ciklusu WLTP. Za sada je dizajniran samo jedan primerak, ali karoserista ne zatvara vrata maloserijskoj proizvodnji ako su kupci zainteresovani. Međutim, cena nije objavljena.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

OK, Castagna je od malog FIATa napravila ekskluzivno vozilo sa astronomskom cenom – za premium publiku koja ne zeli da se vozi uvek u velikim zatvorenim limuzinama. Primenjeni su vrhunski materijali uz vrhunski rucni rad, sve je naj, naj, naj! Ono sto u ovom izvestaju smatram mnogo vaznijim jeste mogucnost da se ovakva vozila plasiraju na trziste, naravno, u mnogo skromnijem izvodjenju, za siroku publiku. Ova vrsta vozila bila je u modi 60-tih i 70-tih godina, proizvodili su ih veliki proizvodjaci a ne samo male radionice! Ako su bili tako popularni, zbog cega su onda svi ovi malisani nestali? Proizvodjaci… Pročitaj više »

Matori

A gde je Fića bagi iz Priboja na toj prezentaciji?