1. Home
  2. MotoRepublika
  3. BMW R 1300 GS biće neznatno skuplji od odlazećeg modela
BMW R 1300 GS biće neznatno skuplji od odlazećeg modela
1

BMW R 1300 GS biće neznatno skuplji od odlazećeg modela

551
1
Podelite sa prijateljima:

Da li postoji iko na ovom svetu ko još uvek veruje u „curenja“, „greškom objavljene informacije“ i „špijunske fotografije“? Ako ima, onda evo, ovako ćemo: Neko iz tima za marketing u sastavu divizije BMW Motorrad je nenamerno u javnost pustio informaciju o budućem cenovnom pozicioniranju iščekivanog noviteta na dva točka s plavo-belim grbom. 

Tako je nemački portal Motorrad slučajno došao u posed informacije o ceni dolazećeg planetarnog hita na dva točka po imenu BMW R 1300 GS, ili mu je proizvođač taj podatak dostavio, tako što je na kratko informacija o ceni bila dostupna na konfiguratoru kompanije namenjenom kupcima iz Amerike – taman dovoljno da se podatak „pokupi“ od strane unapred obaveštenog člana promotivnog tima proizvođača koji radi kao novinar u pomenutom listu Motorrad. Ili, možda informacija nijednog trenutka i nije bila na sajtu, već je dobio samo priviligovani promoter.

Kako bilo, prema onome što prenosi Motorrad, cena noviteta u bazičnom obličju će u Americi biti na nivou od 19.590 dolara, s tim da je jasno da nikada nije identična određena cena za sva tržišta na svetu.

Stoga je veoma interesantno razmotriti odnos cene noviteta i modela koji polako napušta motociklističku pozornicu, BMW-a R 1250 GS Adventurera, kao i raznih varijacija na tu temu. Tako je ustanovljeno taj model na nivou od 21.440 dolara, dok je R 1250 R  s cenom od 16.040 dolara, a R 1250 RS je 16.690 zelembaća. Pride, cena „policijskog“ modela R 1250 RT iznosi 20.690 dolara.

Ostaje nejasno hoće li najpoželjnija modifikacija R 1300 GS Adventure biti predstavljena onda kada i bazični model, to jest 28. septembra u Berlinu, i ako neće, kako će se na cenu odlazeće varijante R 1250 GS Adventure odraziti lansiranje osnovne alternative R 1300 GS.

BMW naravno nema šta da kaže na sve ovo, planski ćuti, ali ne bi trebalo sumnjati u relevantnost informacija, najpre zbog toga što su iznete cene i trend kretanja istih, potpuno u liniji s opštim ponašanjem bavarskog konstruktora u sličnim situacijama. Svakako, pratićemo i izveštavaćemo.

MotoRepublika

(551)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Pa, verujem da se osnovne cene novog i starog modela neće značajnije razlikovati (najviše 5-10%), ali će „sačekati kupca“ novog modela na skupljim novim opcionalima. Tu će biti igranka.