1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski Tank 500 u sportskom izdanju
Kineski Tank 500 u sportskom izdanju
1

Kineski Tank 500 u sportskom izdanju

957
1
Podelite sa prijateljima:

Jedna od najsjajnijih novina ove godine na ruskom tržištu bilo je terensko vozilo Tank 500, koje mnogi smatraju zamenom za model Land Cruiser. Jedna od karakteristika japanskog modela je dostupnost raznih ekskluzivnih i tjuning verzija, a koolege iz Kolesa su zamislile kako bi Tank mogao da izgleda u ovom obliku.

Brend Tank pojavio se u proleće 2021. godine, njegov prvi model bio je SUV sa indeksom 300. Drugi model brenda u Rusiji je Tank 500, koji je vodeći model kompanije u bratskoj nam zemlji i jedan od najskupljih zvanično predstavljenih automobila. Ima smisla da bi mnogi vlasnici želeli da SUV učine ličnim, što je i navelo Kolesa da urade svoju verziju.

„Petstotka“ predstavljena na renderima dobiola je blago sniženo ogibljenje: u standardnoj verziji, zvanično deklarisani razmak od tla je 224 mm, tako da smanjenje ove brojke za nekoliko centimetara neće pretvoriti SUV u krosover, ali će učiniti da izgleda agresivnije. Postavljeni su novi točkovi sa diskovima većeg prečnika, a najupadljivija promena su ažurirani branici, široke obloge na lukovima točkova i pragova, kao i spojler na poklopcu prtljažnika.

Tank 500 je model sa sašijom i opremljen je jednim V6 benzinskim motorom 3.0 sa dva turbo punjača i kombinovanim ubrizgavanjem. U Rusiji motor proizvodi 299 KS i 500 Nm obrtnog momenta, a kod kuće u Kini, snaga je nešto veća – 354 KS sa istim obrtnim momentom. Takođe je samo jedan menjač u ponudi – devetostepeni automatski. Pogon na sva četiri točka je implementiran prema šemi obrtnog momenta na zahtev: potisak se stalno prenosi na zadnju osovinu, prednja je povezana ako je potrebno. Postoji niži stepen prenosa i nekoliko režima vožnje za asfalt i terensku vožnju, uključujući i takozvani „ekspertski“ režim, kojim se automobil može „prilagoditi“ (na primer, onemogućiti sve elektronske asistente osim ABS-a).

Danas se u Rusiji Tank 500 nudi u dva nivoa opreme, početni Adventure se procenjuje na 6.299.000 rubalja (nepunih 59 hiljada evra), top verzija Premium je 600.000 rubalja (5.600 evra) skuplji.

AutoRepublika

(957)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Nema „sporta“ bez klirensa od 224 mm 😊😊😊