1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. ChatGPT i Midjourney zamišljaju automobilske brendove kao antropomorfne životinje
ChatGPT i Midjourney zamišljaju automobilske brendove kao antropomorfne životinje

ChatGPT i Midjourney zamišljaju automobilske brendove kao antropomorfne životinje

250
6
Podelite sa prijateljima:

Zadnjih meseci, veštačka inteligencija (artificial intelligence – AI) je jako aktuelna, pogotovo otkad je ChatGPT počeo masovnije da se koristi. Neretko možemo čuti argumente za i protiv, a naravno, tu su i teorije zavere… Lutajući Facebookom, naišli smo na zanimljiv prikaz automobilskih brendova u obliku antropomorfnih životinja, koje su zamislili ChatGPT i Midjourney, po „nalogu“ švajcarske finansijske kompanije za lizing automobila.

AI, na primer, zamišlja marku Volkswagen kao pouzdanog, svestranog i prijateljski nastrojenog labradora, dok sestrinsku marku Škodu kao medveda koji ukazuje na praktičan inženjering, pouzdanu vrednost i jednostavnost.

BMW je predstavljen kao profesionalni i moderni orao koji bi simbolizovao preciznost, fokus, izvrsnost, dok je Tesla gepard sa blistavim crvenim očima koji izražava inovaciju, brzinu i vizionarski duh.

Francuske marke Citroen, Renault i Peugeot su zamišljeni kao ptice pa je „ševron“ labud koji odiše francuskom elegancijom, kreativnošću i udobnošću, „renol“ je petao u zanimljivoj odevnoj kombinaciji koji bi mogao preneti duh francuskog identiteta, raznovrsnost i kreativnost, dok je „lav“ paun koji je elegantan, samopouzdan i u skladu sa nasleđem.

Volvo je zamišljen kao medved nalik Škodi, samo polarni. Odiše bezbednošću, robusnim inženjeringom i ekološkom svešću, a mnogima draga Toyota je kornjača koja znači pouzdanost, kvalitet i brigu o životnoj sredini.

Za kraj, da dodamo da je Ford zamišljen kao bik, dok životinja koja je zamišljena kao Mercedes nam je nepoznata. Ukoliko neko zna šta je u pitanju, bili bismo mu jako zahvalni ako napiše u komentaru s kim (ili sa čim) imamo posla. 🙂

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Jane

Mercedes meni lici na vranu…

s mile

Ne bih se složio sa AI, ali ni malo

Balkanboj

Kada bi ChatGPT znao kako se lako zapale francuski automobili na Cg autobahn-u slika bi verovatno umala

J4ZZ3R

Ajoj baš juče pričam sa komšijom kome je hladnjak klime probio na vrhu ognjene Marije, a veli da je nov Q5 ispred njega prolupao. On vozi VW Touran

Balkanboj

Kako da mu prolupa nov Q5?? Evo vozim to njihovo vag „tehnološko čudo“, zna da se dobro ugreje u vožnji (možda i zbog stila vožnje) ali nikad ne diže temp ili pravi neki čudan zvuk.
Za francuze je bilo dosta polemika, verovatno spoj lošeg održavanja – začepljen dpf – ulje koje kapa na izduvnu granu = 🔥

BB

Kad sam bio mali, i ja sam na osnovu izgleda ili zvukova koje vozilo ispušta, sebi pravio asocijacije.
Fićo ke bio žaba, Buba je bila kornjača, Fap 13 sam zvao šurjak (zahvaljujući sprcifičnom zvuku na leru, koji vjerovatno dolazi od kompresora, a koji zvuči kao da izgovaraš „šurjak“, tu sam riječ čuo od odraslih ali nisam znao značenje). Kamion Zastava je bio rekord (opet onomatopeja zvuka). Ali šampion je bio Renault 4… Njega sam zvao Kita… 🤣😂🤣😂