1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Harley-Davidson uvećao prodaju u drugom tromesečju za 3%
Harley-Davidson uvećao prodaju u drugom tromesečju za 3%

Harley-Davidson uvećao prodaju u drugom tromesečju za 3%

73
0
Podelite sa prijateljima:

Naslovni podatak koji se tiče realizacije američkog proizvođača kultnih motocikala po imenu Harley-Davidson se odnosi na globalno ostvarene prihode u navedenom kvartalu 2023. godine, uz jednu izrazitu zanimljivost a koja se tiče isporuke samo 33 primerka električnih dvotočkaša po imenu LiveWire.

Podaci o finansijskim rezultatima Harley-Davidsona su objavljeni pre par dana i zahvaljujući njima je moguće analizirati poslovanje firme, a navedni su i detalji u vezi ostvarenih prihoda. Otkako je kompanija u posebno društvo izdvojila LiveWire, što se zbilo 2022. godine, izveštava se zasebno i o poslovanju entiteta u delatnosti razvoja električnih dvotočkaša.

Elem, prihodi Harley-Davidsona su tokom drugog kvartala opali za 2% u odnosu na uporedni period iz 2022. ali je zato broj isporučenih vozila za 3% nadmašio onaj lanjski.

Kada se uđe u detaljniju analizu rezultata, slika postaje malo više optimistična. U Severnoj Americi, azijsko pacifičkoj  regiji i Latinskoj Americi, na svim tim teritorijama je došlo do rasta prihoda. Jedina mesta, doduše važna, gde je zabeležen pad od šest procenata su Evropa, Bliski istok i Afrika (regija koja je u našem narodu poznata kao  EMEA, smajli).

Dok je u većini područja s rastom prodaje, on bio jednocifrenog procenta, dotle je azijsko-pacifičkoj regiji rast impozantan i iznosi 24%. To praktično znači da je u drugom tromesečju tekuće godine tamošnjim kupcima otišlo 7,5 hiljada motocikala, spram 6 hiljada iz lanjskog kvartala. Sveukupno, obim isporuka je kako rekosmo, nabujao za 3%. Naravno, ne računajući LiveWire.

I dođosmo do tužnog društva po imenu LiveWire. Izvestili su o prodaji „33“ jedinica, što je pad od 85% u odnosu na ionako simboličan plasman od 225 dvotočkaša u uporednom tromesečju iz prethodne godine. Slede ozbiljne promene kod tog preduzeća i uspostavlja se novi prodajni cilj, a on se ogleda u težnji da se isporuči 600 do 1.000 vozila u ovoj godini.

AutoRepublika

(73)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments