1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Jutjuber je postavio ogroman zadnji lonac na Daciju Logan (VIDEO)
Jutjuber je postavio ogroman zadnji lonac na Daciju Logan (VIDEO)

Jutjuber je postavio ogroman zadnji lonac na Daciju Logan (VIDEO)

844
5
Podelite sa prijateljima:

Dacia Logan je u nekim zemljama jedan od najomiljenijih automobila, posebno zbog pristupačne cene, niskih operativnih troškova i pouzdanosti. Logan nikada nije bio automobil koji „puca“ na premijum, to nije njegova svrha na tržištu.

Umesto toga, to je automobil na koji se možete osloniti, lak za popravku i jeftin za održavanje. Upravo zbog toga se mnogi koriste kao vozila taksija. Jutjuber Andrej Verestjuk je kupio Daciju Logan prve generacije koji je korišćen kao taksi, sa 753.000 km na satu, koji još uvek ima originalni motor od 1,4 litra.

Nije u najsrećnijem stanju, kao što se i očekuje od automobila s tolikom kilometražom, ali je projekat koji je u toku, koji Andrej dokumentuje na svom kanalu na platformi YouTube. Odvezao je vozilo na servis, izmerio mu snagu, a sada ugradio auspuh napravljen specijalno za ovaj autoMOBIL, od nule.

Tako je Andrej kupio lim od nerđajućeg čelika, dimenzija 1×2 metra, koji je dao osobi koja će biti zadužena za izradu auspuha za Logan. Prvi korak se sastojao u demontaži starog izduvnog sistema automobila, ali i odvajanju rezervoara za instalaciju za TNG.

Zaista, Andrej se odlučio za veoma veliki zadnji lonac, koji je modelovao po prečniku gume. Dakle, ukupni prečnik je preko 16 inča, kao što izgleda ta guma. Veoma je velika, zato su morali da iseku deo branika i karoserije automobila.

Postignut je željeni efekat, automobil je mnogo glasniji. Auspuh je toliko veliki da podseća na mlazni motor, iako Logan nema ni 100 KS.

Što se tiče cene, Andrej navodi da je koštao najmanje 500 evra – materijal i radna snaga, što je u nivou nabavne cene ovog automobila, koja je iznosila isto toliko.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(844)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

A gdje je tu hedonizam, a pogotovo adrenalin?!😂

MRN

Pa, zar nije ?
Lako je kupiti besan sportski ili neki drugi automobil koji je serijski „napucan“. To može svako – sa parama.
Ali, znaš i sam, ne može svako da istinski preradi ili doradi svog ljubimca. Za to treba dosta faktora i odricanja, pa i dosta ljubavi, posvećenosti, a često i tog „hedonizma“ 😊

Branko

😂

BB

Neki čak nemaju potrebe da se izlažu troškovima da bi dobili bolji zvuk od ovog … Već sam jednom pričao: Sjedimo u jednom Ljubinjskom kafiću, ispred nas Ferrari, pored nas njegov gazda, tek se vratio sa jedne vožnjice (kući po cigare, ali okolnim putem da izbjegne ležeće policajce 😉), u vožnjici došao do izražaja promukli zvuk sportskog auspuha (svašta je danas „sport“ i „smart“ 😜). Moj komentar ljudima u kafiću je bio: Ja lad sma imao ovakav zvuk na Ladi, odmah sam išao da mi zakrpe auspuh… smijeh u kafiću…Tek što je gazda sjeo, neko upali bijesnu mašinu na nekih… Pročitaj više »

Matija

Odavno nisam video nesto ovako glupo! Nije vredno ni pomena.