1. Home
  2. Video
  3. Izazivao saobraćajne nesreće zbog „klikova“, pa završio iza rešataka (VIDEO)
Izazivao saobraćajne nesreće zbog „klikova“, pa završio iza rešataka (VIDEO)
3

Izazivao saobraćajne nesreće zbog „klikova“, pa završio iza rešataka (VIDEO)

217
3
Podelite sa prijateljima:

Živimo u vremenima kada više nije potrebno imati posao od osam sati ujutro do pet sati popodne negde u kancelariji ili na terenu, da bi čovek sebi obezbedio solidan život. Dovoljno je postavljati zanimljive materijale na društvene mreže, koji bi onda imali dosta pregleda i takozvanih „lajkova“ (Vuk Karadžić bi bio ponosan na ove reči), a na osnovu toga, mnoge kompanije bi ubacile svoje reklame i platile osobu koja je postavila video.

Ne mogu reći da razumem celu hemiju iza svega, ali me mlađarija ubeđuje da je tako i da ne žele da gube vreme na fakultetima jer mogu da zarađuju daleko više novca na YouTubeu ili gde već.


Međutim, jedan bračni par iz američke savezne države Kalifornije je na težak način naučio da ono što postavi na društvene mreže, može da ima i negativne posledice. Štaviše, sami su postavljali video snimke gde krše zakon čime nije bilo teško da se protiv njih pokrene sudski postup po pitanju nekoliko tačaka.

Kristofer i Kimberli Felps su voditelji veoma uspešnog kanala na YouTubeu pod imenom BLU3 GHOS57 koji je sadržao 162 video snimka. Na većini njih je prikazano ludovanje u saobraćaju, situacije koje su mogle da prouzrokuju sudare i generalno loše ponašanje vozača na putevima. Bračni par Felps nije akter u svim snimcima, ali jeste učestvovao u mnogima od njih.

Međutim, lokalne vlasti u Kaliforniji su vremenom otkrile da su Felpsovi bili saučesnici u čak 23 sudara tokom poslednjih nekoliko godina i da su pritom naplatili usluge osiguravajuće kompanije čak sedmnaest puta. Što je mnogo – mnogo je, i čak ni oni najgori ili najnesrećniji vozači se ne mogu pohvaliti takvim brojkama. To je dovelo do istrage koja nije bila teška, pošto su Kristofer i Kimberli postavili sve video snimke na YouTubeu.

Njihov kanal je vremenom ukinut, ali su neki video snimci ostali na drugim kanalima. Ukoliko pogledate priloženi snimak preuzet sa kanala Dashcammed, na dva minuta i trideset sekundi možemo da vidimo Felpsove kako obilaze Ford SuperDuty pri većoj brzini. Pikap kamionet nakon toga kreće da ih prati, a Kristofer naglo koči i Ford udara u njega.

Ruku na srce, ovde treba priznati da je vozač kamioneta krivac, ali tužioci tvrde da su Felpsovi namerno izazivali sudare i to kada su njihova mala deca bila u vozilima. Terete se za prevaru protiv osiguravajućih kompanija kao i zbog ugrožavanja bezbednosti dece. Pritom nisu svi sudari bili oni u kojima su direktno učestvovali već bi namerno „sasekli“ druga vozila u saobraćaju i na taj način uzrokovali druge nezgode.

Felpsovi su trenutno u zatvoru i čekaju na suđenje.

Pogledajte video snimak.

AutoRepublika

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nisu baš pokazali neku visoku inteligenciju sa ovako masovnim naplatama šteta.

s mile

Kakav je ovaj Ford, baš je „truck“….ogroman

ovde ide ona stara,

Čime se budala hvali, pametan se stidi

ali, takva su vremena pred nama

s jedne strane se štite žene, sa druge imaju pravo da pokazuju svoje telo, jer one same raspolažu njime, s druge ne smeš tako eksponiranu ni da je pogledaš, jer je seksuano siluješ. Lud svet, vladavina budala, i niskog obrazovanja.

Brine me budućnost, gledao sam film „Idiocracy (2006)“…. i nešto mi se čini da nam je budućnost slična.

Renault Terminator

Rođeni,debili su ti glavni resurs savremenog kapitalizma,reče jedan veoma pametni i školovani Rus (a ko će drugi) al mu zaboravih ime ali mu ovu izgoveorenu rečenicu neću nikada zaboraviti.